Furkan Gönüllülerinin Bugün Görülen Mahkemesinden Karar!

Furkan Gönüllülerinin bugün görülen mahkemesi karara bağlandı. Daha önce Semra Kuytul Hocahanım'ın da yargılanıp beraat ettiği davanın bugün görülen duruşması, karar mahkemesi oldu.

Furkan Gönüllülerinin Bugün Görülen Mahkemesinden Karar!
12 Oca 2021 15:56:18

Furkan Vakfı Gönüllülerinin bugün görülen mahkemesi karara bağlandı. 13 Kadın gönüllünün yargılandığı mahkemenin 4'üncü duruşması Adana 27'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Daha önce Semra Kuytul Hocahanım'ın da yargılanıp beraat ettiği davanın bugün görülen duruşması, karar mahkemesi oldu.

Furkan Gönüllülerinin Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluk sürecinde "Özgürlük ve adalet eylemleri" kapsamında, "Parkta sinevizyon izleme" faaliyeti düzenledikleri gerekçesiyle haklarında soruÅŸturma açıldı. 13 kiÅŸinin 27'nci Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava beraatle sonuçlandı. 

Mahkemeler Baskı Aygıtına Dönüştürüldü!

Vatandaşlar, anayasal haklar çerçesinden düzenledikleri faaliyetlerin olaysız tamamladığını belirtmesine rağmen, açılan yüzlerce dosyanın; "Yargı eliyle zulüm" olduğu ifade etti.

"Bastırma, sindirme ve susturma" politikasıyla mahkemelerin, toplum üzerinde iktidarın güç aygıtına dönüştürüldüğünü söyleyen gönüllüler, bu yollarla susturulamayacaklarını vurguladı.



0 Yorum

Yorum Yaz