Furkan Gönüllüsünden Camilerin Açılması İçin İmza Kampanyası!

Furkan gönüllüsü, camilerin yeniden ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Furkan Gönüllüsünden Camilerin Açılması İçin İmza Kampanyası!
05 Mayıs 2020 19:14:31

Türkiye, birçok ülkede olduğu gibi Koronavirüs gerekçesiyle alınan tedbirlerde normalleşmeye gidiyor.

Dün açıklanan normalleşme süreci planında AVM ve kuaförlerin açılma tarihleri kararlaştırılırken cuma namazı ve camilerin gündeme getirilmemesi müslümanların tepkisini çekti.

Tedbirler alınarak kılınacak bir cuma namazının, AVM'lerin açılmasında daha evveliyetli olduğunu belirten Furkan gönüllüsü, farkındalık oluşturmak ve camilerin en kısa sürede yeniden açılması için "İbadethaneler Cuma ve Bayram Namazları için açılsın" adlı bir imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına herkesin desteğini bekleyen gönüllü, kampanyayı başlatma gerekçesi olarak şunları kaydetti:

"Covid-19 salgını başladıktan sonra, çok ani kararlarla toplu kullanım alanlarının kapatılmasına karar verildi.

Bu ani kararla insanlar bir anda alışageldikleri hayattan çok farklı bir hayata geçtiler. Tabiri caizse sudan çıkmış balık gibi oldular ve bu yeni hayata alışmaları istendi. Evlerden çıkmak, şehirlerarası yolculuk gibi eylemler yasaklandı.

Bu yasakların en başını ise Cuma namazı çekti. Diğer tüm aktivitelere henüz yasak gelmemişken Cuma namazı sosyal mesafeye uyulamayacağı gerekçesiyle yasaklandı.

Halbuki bu süreçte insanlar; Pazar yerlerinde toplu olarak alışverişlerini yapmaya devam ettiler, otobüsler yine tam kapasite yolcu almaya devam etti, milletvekilleri sosyal mesafeye dikkat etmeden toplu biçimde Anıtkabir'e çelenk bıraktı.

Ama ne hikmetse insanların bedeni için yemek içmek ne kadar önemli ise ruhu içi o kadar önemli olan cuma namazı yasaklandı.

Bilhassa bu gibi süreçlerde yapılması gereken insanların motivasyonlarını koruyabilmeleri için manevi yaşantılarını destekleyecek aktivitelerin önünü açmaktır...

İşte bu konuda en önemli konuların başında farz olan Cuma Namazı gelir.

Biz;

Sosyal mesafe korunarak, maske, eldiven takılarak dezenfektan kullanılarak, yaş sınırı ve belirli kapasite şartları getirilerek marketlerde olduğu gibi her camide Cuma ve Bayram namazının kılınmasını istiyoruz.

AVMlerin açılmasının gündemde olduğu şu zamanlarda Cuma ve Bayram Namazıyla ilgili böyle bir girişimin olmaması Müslüman kamuoyunu ciddi manada rahatsız etmektedir.

Eminiz ki Cuma ve Bayram namazları bu ülkede yaşayan her Müslüman için AVMlerin açılmasından daha önemlidir.

Öyleyse sen de bu kampanyayı imzalayarak ve yayarak bize destek ol..."

Başlatılan kampanyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://www.change.org/p/t-c-i%C3%A7i%C5%9Fleri-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-ibadethaneler-cuma-ve-bayram-namazlar%C4%B1-i%C3%A7in-a%C3%A7%C4%B1ls%C4%B1n?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_medium=whatsapp&utm_content=washarecopy_21938671_tr-TR%3Av2&recruited_by_id=5a1ae5b0-8de9-11ea-88b6-831612bba3af



0 Yorum

Yorum Yaz