Furkan Nesli Dergisi 8 Yaşında!

Tevhid Davasını misyon edinen aylık ilim ve kültür dergisi Furkan Nesli, 8. yayım yılını doldurmanın mutluluğunu yaşıyor.

Furkan Nesli Dergisi 8 Yaşında!
11 Haz 2019 10:23:16

Türkiye'de Tevhid davasını misyon edinen ender dergilerden olan ve başyazarlığını Alparslan Kuytul Hocanın yaptığı Furkan Nesli Dergisi, 8. yıldönümünü kutluyor.

İlk sayısı Mayıs 2011’de yayımlanan Furkan Nesli, 97. sayısıyla 8. yılını tamamladı.

Derginin bu sayısı, "Siz Mi Daha İyi Bilirsiniz Yoksa Allah Mı " ayetinin yer aldığı orjinal bir kapakla okuyucularının istifadesine sunuldu.

Derginin Başyazarı Alparslan Kuytul Hocanın 16 aydır haksız tutukluluğu sebebiyle bu sayıda da geçmiş konferanslarından hazırlanan "Vahyin Hedeflediği Toplum" başlıklı yazı serisi okuyucuyla buluştu.
Serinin bu ilk yazısında vahiy toplumunun özellikleri, bilimin vazifesi ve yol gösterici/ kutsal olmayışı, Allah'ın vahiyle hedeflediği o mükemmel toplum örnekleri hususunda önemli tespit ve değerlendirmeler bulunuyor.

Derginin 97. sayısında, Dr. Murat Gülnar'ın "Tüm Zamanların Kurtuluş Reçetesi İslam"ve Semra Kuytul'un "Birbirine Kenetlenen, Hedeflerine Kilitlenenler" başlıklı yazıları, Abdürrahim Karakoç'un Biz ne Bilek Beyim Büyükler Bilir adlı şiiri, Sisal Bitkisinin Tefekkürlük özellikleri, Kapı Kapı tevhide davet hatıraları, Bediüzzaman'dan dua örnekleri de yer alıyor.


Arapça ve ingilizce makalelere de yer veren dergi, 8. yaşına özel farklı sayfa tasarımı ile göz dolduruyor.

Furkan Nesli, geride bıraktığı 97 sayı boyunca, ilmi, siyasi, manevi, fikri, kültürel; yüzlerce yazı ve makaleyi okuyucusunun istifadesine sundu.

İslam davası uğrunda hâlâ geceli gündüzlü mücadele eden cefakâr bir yazar kadrosuna sahip olan dergi, benzerlerinden farklı olarak sahip olduğu "tevhid davası" misyonu ile dikkat çekiyor.

Furkan Nesli Dergisinin 97.sayı editör yazısı şu şekilde;

Bir meydan okumadır “Siz Mi Daha İyi Bilirsiniz Yoksa Allah Mı?” ayeti… Cevabı içerisinde olan, kıyamete kadar da Allah’ın sözünün ve hükmünün dışına çıkanların, kendi ideolojilerini üstün tutanların mağlup olacağının göstergesi olan ilahi bir sual…

Bu sayımızda sizler için “Siz Mi Daha İyi Bilirsiniz Yoksa Allah Mı?” ayetini kapağımıza taşıyarak insanlığa sunulan bütün değerlerin çöktüğü şu çağımızda yalnızca İslami değerler ile, Allah’ın koymuş olduğu kural ve kanunlar ile insanlığın kurtuluşa erebileceğini anlatmaya çalıştık.

Başyazarımız Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunun devam etmesinden dolayı kendisinin yapmış olduğu “Vahyin Hedeflediği Toplum” adlı konferansından hazırladığımız makaleyi başyazımız olarak istifadenize sunuyoruz.

Ayrıca 2011 yılının Mayıs ayında yayın hayatına başlayan Furkan Nesli dergimizin 8. Yaşında bizleri sizlerle buluşturmaya devam eden Rabbimize hamd ediyoruz.

Dergimiz 8. Yaşında yeni yayın yüzüyle sizlerle… Kelimelerin dünyayı değiştirecek olan en güçlü silahlardan olduğu bu çağda dilimiz döndüğü, mürekkebimiz aktığı sürece ve Rabbimizin inayetiyle

Hakkın Gür Sesi olmaya devam edeceğiz.

Siz değerli okuyucularımızla birlikte nice senelere…



0 Yorum

Yorum Yaz