Furkan Nesli Dergisinin 92. Sayısı Çıktı!

Her ay ele aldığı kapak konusu ve içeriği, gündeme dair yaptığı açıklamalarla ses getirmeye devam eden ve okuyucuların ilgiyle takip ettiği Furkan Nesli Dergisi, "Ümmetimizin Hali ve Yemen” kapak konusu ile 92. sayısını çıkardı.

Furkan Nesli Dergisinin 92. Sayısı Çıktı!
06 Oca 2019 21:25:02

İlgiyle beklenen 92. sayısının kapak konusunu "Ümmetimizin Hali ve Yemen” olarak belirleyen ve Hakkın gür sesi olmayı kendisine gaye edinen Furkan Nesli Dergisi Yemen'deki hazin tabloya ve bu hususta müslümanlara düşen görevlere dikkat çekiyor.

Derginin başyazarı Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluk sürecinin devam etmesi sebebiyle başyazı bölümünde Hocaefendi’nin önceki yıllara ait derslerinden yapılan derlemeye yer verildi.

Furkan Nesli Editöründen 92. Sayı;

Bugün Ümmet izzeti yaşaması gerekirken zilleti yaşıyor. Her yerde akan kan Müslümanların kanı. İslam Medeniyetinin dünya hakimiyetinden uzaklaşmasından bu yana, dünyanın her yeri; dinmeyen feryatlar, kan, ölüm, acı, açlık ve sefalet…
Bu hazin tabloya dikkat çekmek ve her daim olduğu gibi bugün de zulmün, zalimin karşısında olduğumuzu beyan etmek isteriz. “Zulme rıza, zulümdür” düsturuyla hareket eden bizler, Ümmet bu haldeyken ve yeryüzünde bunca zulüm varken; yapılanları görmezden duymazdan gelmeyi, sessizliğe gömülmeyi ar biliriz!
Hakkın gür sesi olmayı kendisine gaye edinen Furkan Nesli Dergisi, 2018 yılının son ayında hazindir ki evlerdeki yerini “Ümmetimizin Hali ve Yemen” kapak konusuyla alıyor.
Başyazarımız Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaklaşık 11 aydır haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunmasından dolayı bu sayımızda da başyazı bölümümüze, Hocamızın geçmişte yapmış olduğu derslerinden hazırladığımız “Üç Hedefimiz: Yaşamak” başlıklı yazıyı taşıdık.
Özelde Yemen’de yaşanan olayları genelde ise Ümmet-i Muhammed’in durumunu ele aldığımız bu sayımızın dünyadaki zulümlerin bitmesi adına bir vesile olmasını ve 2019 yılının zulümlerin, savaşların, gözyaşlarının son bulduğu; huzur, barış, kardeşlik dolu bir yıl olmasını Rabbimizden diliyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz