Furkan Vakfı 25 Yaşında

22 Kasım 1994'te Adana'da kurulan Furkan Vakfı, bugün 25. hizmet yılını doldurdu.

Furkan Vakfı 25 Yaşında
22 Kas 2019 21:19:38

Kayyım Yönetimi Altında

Kuruculuğunu Alparslan Kuytul Hoca'nın yaptığı vakfa, 2 Şubat 2018'de Adana 5. Asliye Hukuk mahkemesince kayyım atanmış ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından "amacı dışında faaliyetler yapmak" iddiasıyla kapatılma davası açılmıştı. Davanın ertelenen duruşması Şubat 2020'de görülecek.

Operasyonda Hiçbir Suç Unsuru Bulunamadı

Vakfa 2018'de şafak vakti yapılan operasyonda hiçbir suç unsuru bulunamamış ve Vakıf başkanı Ali Alagöz 20 aylık tutukluluk sonrası tahliye edilerek serbest bırakılmıştı.

"İslam medeniyetine dönüyoruz" sloganıyla aydın ve alim bir neslin yetişmesini amaçlayan vakıf, yaptıkları ıslah çalışmaları nedeniyle Adana Emniyetinden plaket almış ve TEM, MİT KOM tarafından hazırlanan araştırma raporlarında hiçbir terör örgütüyle iltisakı olmadığı belgelenmişti.

Furkan Vakfının En Büyük Amacı Nedir?

Furkan Vakfının en büyük amacı İslam medenyeti kurmaktır. Bu amaçlarını da “Biz medeniyetimize dönüyoruz” sloganıyla dile getirmektedir. Hayırlı işlerde topluma öncülük yapacak öncü bir nesil yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ne Tür Dersler Yapmaktadır?

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı; Kuran’ı Kerim okuma, Kuran’ı Kerim Tefsiri, Siyer ve Tevhid dersleri başta olmak üzere İslami esaslara dayalı eğitim vakfı olmakla birlikte www.islamidersler.com internet sitesinden eğitim amaçlı yayınlar yapmaktadır.

Vakfın Faaliyetleri Nelerdir?

Vakıf, ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar yapmakta ve öğrencilere burs vermektedir.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hoca'nın girişimiyle vakfın öncülüğünde 1000 koliyi aşkın yardımların da yapıldığı kardeş aile projesiyle Suriye’lilere yardım faaliyetleri yapmaktadır.

Bir çok ilde Alparslan Kuytul’un katılımıyla konferanslar düzenlemekte ve kermes etkinlikleri yapılmaktadır.

2015 yılında Alparslan Hoca'nın katılımıyla Almanya ve Danimarkada konferanslar düzenlenmiştir. Konferanslarda Grup Furkan isimli ilahi grubu yer almaktadır.

Vakfın resmi internet sitesinin www.furkanvakfi.net isimli site olduğu, Alparslan Kuytul’un tefsir derslerini de yaptığı konuşmaları video paylaşım sitesi Youtube’da https://www.youtube.com/c/furkanvakfi linkinden yayın yapan Furkan Vakfı isimli yayın kanalında paylaşılmaktadır.

Vakıf ve kurucuları ile mütevelli heyeti hakkında yürütülen istihbari çalışmalarda anlaşıldığı üzere her hangi bir terör örgütü ile irtibatları bulunmamaktadır.

İlgili belgeler;



0 Yorum

Yorum Yaz