Furkan Vakfı Davasına Dair Tüm Detaylar! 1. GÜN

Alparslan Kuytul Hoca ile birlikte 45 kişinin yargılanacağı ve 3 gün sürecek olan Furkan Vakfı davasına dair tüm gelişmeler bu haberimizde…

Furkan Vakfı Davasına Dair Tüm Detaylar! 1. GÜN
22 Oca 2019 09:03:28

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Özel belgede sahtecilik", "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" gibi asılsız iddialar kapsamında  Alparslan Kuytul Hoca ile beraber 45 kişinin yargılandığı mahkeme başladı.

Hangi Suç Örgütü…

Bolu Cezaevi'nde tutulan ve SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilgi Sistemi) ile Adana'da görülen duruşmaya katılan Alparslan Kuytul Hoca, suç örgütü kurmaya dair yöneltilen suçlamalarla ilgili “Hangi suç örgütü basın açıklaması yapar, miting, konferans düzenler, ortaokul ve lise talebelerine eğitim verir, Valiliğin desteklediği SODES programından yararlanır" ifadelerini kullandı.

"Bu Paralar Evimizden Değil Vakfın Kasasından Çıktı"

Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasına cevap veren Alparslan Kuytul Hoca, "Güvenlik güçlerinin vakfımıza ve bize operasyon yaptığı sabah vakfın kasasından 315 bin TL civarı ve iddianamenin ilerleyen sayfalarında 364 bin TL civarı bir para bulunduğu yazıyor. Böyle bir çelişki var. O sabah bulunan para 314 bin TL civarı. Bu para vakfın kasasından çıktı, evlerimizden değil. Bu paraların makbuzu olmadığı söyleniyor ama hepsinin makbuzu kesildi ve bir nüshası bağışçılara verildi. Bu paralar operasyondan bir gece önce bağışçılarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantıda toplanmıştı. İlk aramada bunların makbuzunu güvenlik güçleri bulamamış ama 1 hafta sonra yapılan ikinci aramada bu paranın makbuzuna ulaşıldı ama bunlar dosyaya eklenmedi" dedi.

Bugün görülen duruşmada, gün boyu Alparslan Kuytul Hoca ile birlikte 11 Furkan gönüllüsünün ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye ara verildi.



0 Yorum

Yorum Yaz