Furkan Vakfı Şubat Ayının Tavsiye Kitaplarını Yayımladı

Furkan Vakfı, şubat ayının tavsiye kitaplarını resmi internet sitesinden yayımladı

Furkan Vakfı Şubat Ayının Tavsiye Kitaplarını Yayımladı
02 Şub 2019 22:40:17

Toplumda okuma bilinci oluşturmaya yönelik çeşitli sosyo kültürel etkinlikler düzenlemenin yanı sıra bu yılın hedefini de “Oku, yaşa, anlat” olarak belirleyen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, şubat ayı için belirlediği birbirinden kıymetli üç eseri, resmi interenet sitesi üzerinden ilan etti.
İlmi, fikri, siyasi, kültürel, tarihi ve manevi yüzlerce kıymetli kitap içinden özveriyle yapılan seçim sonrası belirlenen 3 kitap bugün kamouyunun isitfadesine sunuldu.
Şubat ayı için belirledikleri kitapları resmi internet sitelerinden ilan eden vakıf, kitap tanıtımı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

1- İslam'a Davetin Öncelikleri - Prof. Seyyid Muhammed Nuh

İlk İslam ümmeti, Allah'a davet görevini imandan sonra en mühim vazife olarak kabul etti ve bu ümmetin her ferdi canını, malını Allah yoluna davet için harcadı. Asırlar sonra müslümanlar tembelleşti, davet görevi yalnızca alimlerin yapacağı bir iş olarak görüldü. Bunun sonucu olarak İslam ümmeti, batıl medeniyetlerin gerisinde kaldı.
Bu eser, Ümmeti Muhammed'in ölene kadar Allah yolunda mücadele etmesi gerektiğini, kurtuluşun ancak bu şekilde mümkün olacağını ve bu mücadelenin yöntemlerini gayet sade bir dille anlatmaktadır. .

 2- İslam'da Fikir ve Davet Önderleri - Ebu'l Hasan En-Nedvi

Bu eser, uzun süredir ihtiyaç duyduğumuz bir eksikliği gidermekte ve İslâm tarihi için önemli bir konuyu kapsamaktadır. Eserde, İslâm tarihinin çeşitli dönemlerinde yaşayan Müslümanların siyasî, dinî, ve sosyal yönleri islahatçı bir yaklaşım ile ele alınmış ve özellikle Emeviler döneminden bu yana gelen islahatçı İslâm önderlerinin en önemlilerinin tanıtımları yapılmıştır.

3- Ölümsüz Müdafaa - Mevlana Ebu'l Kelam Azad

Ölümsüz Müdafaa, hayatını Hindistan'ın İngiliz sömürgesinden kurtarılmasına adamış bulunan Ebu'l Kelam Azad'ın İngiliz mahkemeleri karşısında yaptığı savunmanın metnidir. Azad bu savunmasında özellikle, İslam'ın esaslarını ve iyiliği emredip kötülükten sakındırma ilkesini, İngiliz yönetiminin Hindistan'da yapmış olduğu zulümleri ve Müslümanların hak uğrunda ortaya koydukları mücadeleleri işlemektedir.
Eser, aradan geçen yıllara rağmen canlılığını ve güncelliğini korumaktadır.

 



0 Yorum

Yorum Yaz