Gaziantep Emniyetine Yakışmayan Muamele

Gaziantep’te "Kağıthane'de yıkılan Kur'an Kursu ve Müslümanların sessizliği" konulu basın açıklaması gerçekleştirmek istediği için gözaltına alınan Furkan Gönüllüleri gözaltı sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Gaziantep Emniyetine Yakışmayan Muamele
04 Kas 2019 21:45:32

3 Kasım günü yasal haklarını kullanmak istemeleri nedeniyle gözaltına alınan Furkan Gönüllülerinin bir kısmı bugün serbest bırakıldı. Gönüllülerin 24 saat süren gözaltı sürecinde maruz kaldığı muameleler ise ülkemizde insana gösterilen saygıyı bir kez daha ortaya çıkardı.

Son yıllarda ülkemizde artan adaletsizliklerle doğru orantılı olarak üzerinde suç isnadı bulunan vatandaşlara kötü muamelenin de artması yaşanan mağduriyetlerin artmasına sebep oldu. 3-4 gün sonra masumluğu oraya çıkacak olan bu kişilerin maddi manevi yaşadıkları zararın ise tazmini yapılmamaktadır. Dün Gaziantep’te yaşanan olayda gözaltına alanların kendi ifadeleri ile yaşadıkları:

Mahremiyete Saygısızlık

Gözaltına alınan bayanlar, işlemler için bayan memur taleplerine "olur, birde senin için özel bayan getirecektik!!!" şeklinde cevap alarak parmak izi tespiti vb işlemleri erkek memurlar ile yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.


Alay Etme, Küçümseme

Ne için gözaltına alındığı sorusunu soranlar “sana mı soracağız” şeklinde cevaplar alırken namaz kılmak isteyenler de “Bir şey olmaz bekleyin”, "Namazın da kazaya kalsın ne olur" gibi tepkilere maruz kaldıklarını söyledi.


Hakaret Etme, Vurma

Sosyal medyada paylaşılan videolarla vatandaşlarının gözaltı aracına bindirilirken yumruklandığı ortaya çıktı.


Niyet okuma, Önyargı

24 saat gözaltında kalan gönüllüler, Gaziantep Emniyeti tarafından yapılan basın açıklamasında yer alan “Dini istismar eden bir grup” ithamının gözaltı süreci boyunca devam ettiğini dile getirdiler.

Etiketler:   gaziantep emniyeti


0 Yorum

Yorum Yaz