Gaziantep Emniyetinin Skandal Açıklaması Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu!

Polisin Furkan gönüllülerine karşı orantısız ve ağır müdahalesi sonrası emniyetten yapılan açıklama sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Gaziantep Emniyetinin Skandal Açıklaması Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu!
04 Kas 2019 00:30:22

Gaziantep'te bulunan Furkan gönüllüleri, "Kağıthane'de yıkılan Kur'an kursu ve Müslümanların sessizliği" konulu basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Yasal haklarını kullanan gönüllüler, polisin acımasız müdahalesine maruz kaldı.

Kadın erkek, yaşlı çocuk onlarca kişinin bulunduğu kalabalığa biber gazı ve joplarla müdahale eden emniyet mensupları 4'ü kadın 34 kişiyi gözaltına aldı.

Yaşanan vahim hadisenin ardından Gaziantep Emniyetinden yapılan açıklama pes dedirtti. Emniyetin hukukla bağdaşmayan açıklamasında Furkan gönüllülerine ağır ithamların yer aldığı görüldü.


Açıklamada “dini istismar eden oluşum” olarak tanımlanan Furkan Vakfına ise daha önce Emniyet teşkilatının plaket verdiği ve "Furkan vakfının hiçbir terör örgütü ile bağlantısı yoktur." şeklinde rapor hazırladığı ortaya çıkmıştı.


Gaziantep Emniyetinin açıklaması sosyal medyada tartışma konusu olurken, geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa eden milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da aralarında olduğu hukukçu ve yazarlar tepki gösterdi.




0 Yorum

Yorum Yaz