Gaziantep ve Niğdeli Furkan Gönüllülerinin Davalarında Karar!

Antep ve Niğde’de bugün hakim karşısına çıkan Furkan Gönüllülerinin karar mahkemesi gerçekleşti. 2911 sayılı kanuna muhalefet ile suç ve suçluyu övme iddiasıyla yargılanan vatandaşlar hakkında hüküm verildi.

Gaziantep ve Niğdeli Furkan Gönüllülerinin Davalarında Karar!
27 Oca 2021 15:10:59

Niğdeli Furkan Gönüllülerine Beraat!

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluk sürecinde başlattıkları 'Özgürlük ve adalet eylemleri' kapsamında yargılanan Niğdeli 2 Furkan Gönüllüsü, bugün, Niğde 1'inci Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Adalet ve özgürlük istemiyle dağıttıkları el ilanlarının 'Suç ve suçluyu övme' kapsamına girdirilip yargılandıkları davadan beraat aldıkları aktarıldı.

Antep'te 'Yürüyüş Mahkemesi'nden Beraat!

Antepli 16 Furkan Gönüllüsü ise bugün, 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, '2911 sayılı kanuna muhalefet i iddiasından yargılandıkları mahkemenin 9'uncu celsesinde beraat aldı.

Mahkemeler Baskı Aygıtına Dönüştürüldü!

Vatandaşlar, anayasal haklar çerçevesinde düzenledikleri faaliyetlerin olaysız tamamladığını belirtmesine rağmen, açılan yüzlerce dosyanın; "Yargı eliyle zulüm" olduğu ifade etti.
"Bastırma, sindirme ve susturma" politikasıyla mahkemelerin, toplum üzerinde iktidarın güç aygıtına dönüştürüldüğünü söyleyen gönüllüler, bu yollarla susturulamayacaklarını vurguladı.



0 Yorum

Yorum Yaz