'Geçinemiyoruz' pankartına para cezası

Valilik kararı ile kaldırılan Eskişehir Halkevi’nin pankartı yeniden asıldı. Bu kez Halk Evi üyelerine 18 bin lira para cezası verildi

'Geçinemiyoruz' pankartına para cezası
16 Oca 2022 22:13:46

Eskişehir Halkevi, artan hayat pahalılığı ve arka arkaya gelen zamlar nedeniyle 2 Eylül Caddesi'nde bulunan binaya 'Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın' pankartı astı. Pankart, valilik kararı ile kaldırıldı. Dün aynı pankartı yeniden duvarlarına asan Halk Evi üyelerine bu kez 18 bin liralık para cezası kesildi.

Eskişehir’de Halkevleri'nin ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve temel tüketim maddelerine gelen zamlar karşısında başlattığı 'Geçinemiyoruz' kampanyası kapsamında 'Geçinemiyoruz, Zamlar Geri Alınsın' pankartı asılmasının üzerinden 45 dakika geçmesinin ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden valilik genelgesi sebep gösterilerek indirilmişti.

Ardından şube binalarının duvarına yeniden aynı pankartı asan Halk Evi Üyeleri de bu kez para ceza kesildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yasada belirlenen en üst sınırdan 18 bin lira idari para cezası tebliğ edildi.

Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Cevat Aydemir, para cezasına tepki göstererek, “Önceki gün astığımız 'Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın' pankartımız aynı gece emniyet güçlerince indirildi. Dün hafta tatili olmasına rağmen Eskişehir emniyeti acele bir şekilde ve yasada belirlenen en üst sınırdan 18 bin lira idari para cezasını tebliğ etti. Bütün kesimlerin en ağır şekilde etkilendiği yüksek zamlar karşısında tepkisiz ve sessiz kalmamız isteniyor. Aynı pankart şu an da bütün şubelerimizin duvarlarında dalgalanıyor. Eskişehir Valiliği'nin genelgesi geçerliliği ve gerçekliği toplum nazarında yitirmiştir. Farklı görüşten grupları karşı karşıya getirebilir cümlesi tam olarak bir ayrımcılık ifadesidir. Halk evi hukukçularımız bu konuyla ilgili yarın dava açacaklar” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz