Gergerlioğlu’na "Neden Buldan'a tepki göstermedin" fezlekesi!

Pervin Buldan’ın konuşması sırasında “tepki göstermediği” gerekçesiyle HDP'li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı.

Gergerlioğlu’na "Neden Buldan'a tepki göstermedin" fezlekesi!
06 Şub 2019 09:03:59

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma fezlekesinde, gerekçe olarak Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın yaptığı konuşmaya “tepki vermemesi" gösterildi.

Fotoğraf: Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında hazırlanan fezlekenin ilgili bölümü

 

"FEZLEKE SİYASİ SAİKLERLE HAZIRLANMIŞ"

Konuya dair yazılı açıklama yapan Gergerlioğlu, hakkında hazırlanan fezlekenin dünya hukuk tarihine “kara bir leke” olarak geçeceğini belirterek,  “Fezlekenin konusu, Türkiye’de hukukun şu anda ne halde olduğunu gösteren bir garabet. Diyarbakır’da halka açık bir toplantıda Pervin Buldan Başkanımızın sarf ettiği sözler, tecride karşı sarf ettiği sözlerden dolayı hakkımda bir fezleke hazırlanmış; ancak burada garip olan benim salonda kullandığım tek bir kelime yok. Sadece Pervin Buldan Başkanımızı dinlemekmiş suçumuz. Savcı Pervin Buldan’ın konuşmalarına bir milletvekili olarak tepkisiz kalmamı ‘terör örgütü propagandası’ olarak nitelemiş. Bu durum fezlekenin siyasi saiklerle hazırlanmış olduğunu göstermekte ve bu garabete gülsek mi ağlasak mı diyeceğimiz boyutta ancak tüm ülke adına son derece üzücü bir tabloyu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ömer Faruk Gergerlioğlu, katıldığı bir programda hakkında hazırlanan fezlekenin ‘sus fezlekesi’ olduğunu ve susmayacağı ifade etti



0 Yorum

Yorum Yaz