Gezi davasında beraat kararına AK Parti’den ilk yorum: Karara saygılıyız

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Gezi davası kararına ilişkin, “Mahkemenin verdiği her karara saygılıyız” dedi.

Gezi davasında beraat kararına AK Parti’den ilk yorum: Karara saygılıyız
18 Şub 2020 18:20:03

Genel Kurul görüşmelerine Gezi davası kararı damgasını vurdu. Meclis’te konuşan grup başkanvekilleri şu değerlendirmelerde bulundu:

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç: “Gezi davası sonuçlandı. Burada, haftalardır, aylardır tartıştığımız, çok hararetli tartışmaların olduğu Gezi davasında beraat ve tahliye çıktı. Osman Kavala başta olmak üzere bütün yargılananlara ‘Geçmiş olsun’ diyorum ve bizim Gezi davasıyla ilgili söylediklerimizin ne kadar haklı ve doğru olduğu mahkeme heyeti tarafından da kabul edilmiş oldu. Bunu da vurgulamak istiyorum.”

CHP: BALYOZ, ERGENEKON DAVALARI GİBİ UYDURMA BİR DAVA, İDDİANAME OLDUĞU DA ORTAYA ÇIKTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:

“Tutuklu tek sanık Osman Kavala’ya da tahliye kararı çıktı. ‘Geciken adalet, adalet değildir’ denilse de adaletin geç de olsa tecelli etmesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi olarak memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum ama bu davanın Türkiye’nin bundan sonraki süreçlerinde kötü bir emsal olarak hatırlanması, geçmişte tıpkı Ergenekon davasının nasıl bir senaryo davası, soruşturması olduğu sonradan ortaya çıktıysa bugün verilen kararla Gezi davasının da başka bir pencereden Balyoz, Ergenekon davaları gibi uydurma bir dava, iddianame olduğu da ortaya çıktı.

Gezi, baskıya karşı bir tepkiydi; Gezi, doğa ve çevre hassasiyeti, yeşil şehir duyarlılığıydı; Gezi, düşünceyi ifade ve yayma özgürlüğünün cisimleşmiş hâliydi.

Gezi, insanların inançlarına, inanç farklılıklarına, yaşam tarzı farklılıklarına ve etnik farklılıklara saygı ve birlikte yaşama arzusunun bir temasıydı ve Gezi, halkın refahı, huzuru ve mutluluğunu istemekten ibaretti. Hâl böyle olunca dayanışma ve kardeşlik türkülerini dillendirmekten başka hiçbir şey olmayan Gezi eylemlerinden terörist üretme anlayışının hem yönetenler için hem ülkenin geneli için, ülkenin iç barışı için ne kadar sakıncalı bir durum yarattığı da bir kere daha -maalesef böyle üzücü bir şekilde de olsa birtakım insanlar ağır bedeller ödese de- görülmüş oldu.”

AK PARTİ: GEZİ, BİZİM NAZARIMIZDA, BİZİM DEĞERLENDİRMELERİMİZDE VANDALİZMDİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş:

“Bugün açıklanan bir mahkeme kararında, Gezi davasıyla alakalı sanıkların beraat ettiğini öğrendik. Mahkemenin verdiği her karara saygılıyız, bunu daha önce de ifade ettik, tutuklandıkları zaman da ’Bu bir yargısal süreçtir’ dedik, beraat ettikleri zaman da bu mahkemenin bir kararıdır, meseleye yaklaşımımız budur. Fakat burada değerlendirmemiz gereken bir konu var, o da şudur: Burada, bu sanıklar mahkemece beraat ettirilmiş olabilir ama bizim bu meseleye bakışımız, bir hak arama iddiasındaysanız oradaki araçları ters çevirip yakmazsınız. Simitçinin tezgâhını bile yakıp yıkmak, oraları dağıtmak, AKM’nin çatısına terör örgütlerinin paçavralarını asmak bir hak arama yöntemi değildir. Dolayısıyla, Gezi, bizim nazarımızda, bizim değerlendirmelerimizde vandalizmdir. O açıdan, mahkemenin verdiği karar saygı duyarız ama bizim Gezi hadisesine bakışımız budur.”

Etiketler:   AKP Gezi Davası


0 Yorum

Yorum Yaz