Gribe ne iyi gelir?

Grip, virüs nedeniyle üst solunum yollarının iltihaplanmasıdır. Burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, halsizlik, yüksek ateş ve vücudun geneline yayılan ağrılarla birlikte görülen gribin daha kısa sürede geçmesi için bazı yiyeceklerden yardım alabilirsiniz.

Gribe ne iyi gelir?
18 Şub 2015 10:03:39

Vitamin ve mineral bakımından zengin sebzeleri kullanarak hazırlayacağınız çorbalar, aynı zamanda vücudun hastalık sırasında daha fazla ihtiyaç duyduğu suyu alabilmesi için önerilen ilk yiyecektir. Hastalığın şiddetlendiği günlerde bol bol bitki çayı, su, taze sıkılmış meyve suları içebilirsiniz. 

Aşağıdaki yiyecekleri daha sık tüketerek gribin belirtilerini hafifletebilirsiniz;

Haşlama balık, tavuk suyu, taze sıkılmış meyve suları, haşlama tavuk, tavuk ve sebze çorbaları, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, kuşburnu çayı, adaçayı, papatya çayı, okaliptüs çayı.


Vücudunuzun günde 8 su bardağı suya ihtiyacı vardır. Hastalandığınızda en az bu kadar, tercihen daha fazla su içmelisiniz. 

Bol bol C vitamini yönünden zengin olan portakal, mandalina, greyfurt ve limon yenmelidir.

Grip salgın halinde iken bol bol sarımsak yenmeli, evde gripli biri varsa odasının bir köşesine soyulmuş sarımsak konması hastalığın bulaşmasını engellemek için bir önlemdir.

Ekmek üstüne dilimlenerek yenen bolca soğan, bedeni zararlı maddelerden arındırır ve sinir sistemini güçlendirir.

Stres veya uykusuzluk gibi vücudun savunma sistemini zayıf düşüren faktörlerden kaçınmaya çalışın.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    HÜSEYİN ŞAŞMAZ*UZUN 11 Mayıs 2018 15:07:00

    Her bir imtihan kişinin veya hareketin mikrobik ortamlarla karşılaşmasıdır. Böylece hareket bağışıklık kazanacak, mücadeleyi öğrenecek, sağlamlaşacak, iç ve dış tehditlere hazır hale gelecektir. Bu anlamda düşünülürse şer gibi görünen imtihanın hayır olduğu anlaşılacaktır.rnhttps://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=467623183689088&id=100013242319421rnÖncü,Alim,Aydın, Çağından Mesuldür İNSANIN İLK SORUMLU OLDUĞU ŞEY:rnhttps://bredaholland.blogspot.com/2018/10/insanin-ilk-sorumlu-oldugu-sey.html


Yorum Yaz