Gül’den Erdoğan’a ‘RET'

Erdoğan’ın AKP'ye davet ettiği Gül 'Şu anda aktif siyasete girmeyeceğim' dedi.

Gül’den Erdoğan’a ‘RET'
15 Mar 2015 11:51:47

 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bundan sonra da bütün birikimimi devlet, millet ve halk için vermeye devam edeceğini belirterek, “Şu anda aktif siyasetin içerisinde olmayacağım” dedi.
 
“ÇOK GÜZEL SORU SORDUN”
Cuma namazını İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki Fatih Ormanı Camisi’nde kılan Gül, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 
Bir gazetecinin “Hayrunnisa Gül, Çankaya Köşkü’nden veda ederken ‘Bundan sonra asıl intifadayı ben başlatacağım’ demişti. Siyaseten önümüzdeki günlerde intifada başlatmayı düşünüyor musunuz, yoksa siyaseten sadece emekli misiniz bundan sonra” şeklindeki sorusuna Gül, “Bu mu sorun? Çok güzel soru sordun. Bravo, tebrik ederim seni” karşılığını verdi. 

Abdullah Gül, aynı gazetecinin Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla ilgili takipsizlik kararının verildiğini hatırlatılarak, “Suikast iddiasıyla ilgili o günlerde ne düşünmüştünüz? Devletin kozmik odalarına girildi, takipsizlik kararı verildi” sorusunu da yanıtlamadı. 

Gül, başka bir gazetecinin, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan ve Başbakan’dan açıklamalar geldi siyasete dönmeniz konusunda. Bu konuda bir yanıt verecek misiniz?” sorusu üzerine, kendisiyle ilgili söylenenler ve yazılanların tamamen kendi bilgisi dışında olduğunu söyledi. 
Arkadaşlarla oturup konuşmuşluğumuz veya herhangi bir görüşmüşlüğümüz bu konularla ilgili söz konusu değil” diyen Gül, bunların tamamen kendisi dışında gelişen şeyler olduğunu kaydetti. 
“ŞU ANDA AKTİF SİYASETİN İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIM”
Gül, Cumhurbaşkanlığı süresi bitip Ankara’dan ayrılırken de bu tip aktif siyasete katılıp katılmayacağıyla ilgili sorularla karşılaştığını belirterek, şöyle devam etti: 
“O günkü söylediklerim bugün de benim için geçerlidir. Dolayısıyla şu anda böyle bir düşüncem yok. Bunu zaten değişik vesilelerle sorulduğunda da hep söyledim. Şüphesiz ki ben AK Parti’nin kurucusuyum. AK Parti’nin içeride, dışarıda milletimize yaptığı çok güzel hizmetleri arkadaşlarımızla yaptık. Bundan sonra da bütün birikimimi devletim, milletim, halkım için şüphesiz ki vermeye devam edeceğim. Sadece bütün bunları kendime saklayacak halim yoktur. Bunun için sadece siyasetin içerisinde olmak da gerekmiyor. Arkadaşlar sorumluluklar aldılar, devam ediyorlar. Onların hepsinin başarılı olmasını istiyorum. Dolayısıyla onların başarısı millete hizmettir. Ben de yeri geldiğinde şüphesiz ki üstüme düşenleri, görüşlerimi, fikirlerimi paylaşarak yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar söylemek istediğim şey, bu tip sorulara daha önce nasıl cevap verdiysem, bugünkü cevabım da o şekilde. Dolayısıyla şu anda aktif siyasetin içerisinde olmayacağım.” 



0 Yorum

Yorum Yaz