Gümrük tarifeleri sebebiyle Bakan Pakdemirli için istifaya çağrısı!

İktidarı sert sözlerle eleştiren Sarıbal, "Sizden önceki iktidarların koyduğu gümrük tarifelerinin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız orada oturmayın" diyerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi istifaya çağırdı.

Gümrük tarifeleri sebebiyle Bakan Pakdemirli için istifaya çağrısı!
17 Ara 2020 16:58:59

Gümrük tarifeleri hakkında basın toplantısı

Gümrük tarifeleri hakkında alınan karar için Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Sarıbal, yapılanları "tarımın, iktidar tarafından çökertilmesinin adı" olarak değerlendirdi.

Yapılanlar çiftçilere ihanettir

Alınan kararları çiftçilere ihanet olan yorumlayan Sarıbal;

"Topraklarımızı, suyumuzu mahvettiler. Ormanlarımızı yağmalıyorlar. Tohumlarımızı tamamen yabancılaştırdılar. Bugün ülkenin ne gıda egemenliği ne de gıda güvenliği kaldı. Olacak iş değil"

“Oyuncak olduk”

Ülkeden yana bir tarım politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Sarıbal:

"İthal ettiklerinin üçte biri kadar tarım sektörümüzü, çiftçimizi destekleseydik bu liberal düzen, kuralsız diye tanımlanan bu vahşi kapitalizm bizi oyuncak yapmazdı. Şu anda oyuncak olduk"

Sarıbal

Sarıbal'ın istifa çağrısı

Sarıbal Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağırdı:

"Sizden önceki iktidarların koyduğ Bakanı'nı derhal istifaya davet ediyorum. Bir ülkenin tarım politikası ancak bu kadar kötü yönu gümrük tarifelerinin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, orada oturmayın. Tarım ve Ormanetilir, tarım ancak bu kadar yerle bir edilir."


0 Yorum

Yorum Yaz