Hacı adayları Mescid-i Haram’a ulaştı

Hacı adayları Mescid-i Haram’a ulaştı
17 Tem 2021 15:42:43

Hacılar, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı’nın hacıları karşılamak amacıyla yaptığı büyük hazırlıklar çerçevesinde, kudüm tavafını eda etmek için bu sabah (Cumartesi) Mescid-i Haram’a ulaştılar. Başkanlık, ihtiyati tedbirlerin ve fiziksel mesafenin uygulanmasını sağlamanın yanı sıra, hacıların ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için tüm imkanlarını seferber edildiğini duyurdu.

Mescid-i Haram Hacıları Toplama ve Gruplara Ayırma İdaresi Genel Müdürü Usame bin Mansur el-Huceyli, Zilhicce ayının 7. günü (17 Temmuz) kudüm tavafı için Mescid-i Nebevi’ye gelecek hacılar grubunu karşılamak amacıyla tavaf ve sa’y alanları dahil olmak üzere hazırlıkların yapıldığını söyledi. Ayrıca, tavaf alanına girmeden önce hacıları organize etmek için yaklaşık 11 bin hacıyı ağırlama kapasitesine sahip olan hacıları organize etme alanlarının hazır hale getirildiğini belirtti.

Huceyli, 500'den fazla çalışanın, bugün sabah saatlerinden itibaren kudüm tavafını yapmak üzere üç toplanma noktasında (Kuday, eş-Şubeyke ve Ecyad noktası) hacıları karşılamak amacıyla seferber edildiğini belirtti.

Ayrıca hacıların tavaflarını yaptıktan sonra fiziksel mesafe kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çıkış yapmaları için Merve Kapısı’nın tahsis edildiğini bildirdi.

Etiketler:   Hacı adayları


0 Yorum

Yorum Yaz