Haftanın Karesi: Üniversite Kapısına Polis Kelepçesi!

Bu hafta en çok konuşulan olayların başında, Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta başında yapılan rektör ataması oldu! Atamayı protesto amaçlı toplanan öğrenciler üniversite önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemler esnasında bir polisin, daha sonradan; "İnisiyatif kullandım" diyerek açıkladığı, üniversitenin Güney Kampüs ana giriş kapısına kelepçe takma olayı gerçekleşti.

Haftanın Karesi: Üniversite Kapısına Polis Kelepçesi!
10 Oca 2021 20:30:06

Boğaziçi üniversitesine polis kelepçesi hadisesi "Haftanın karesi" olarak belirlendi!

Boğaziçi üniversitesine polis kelepçesi

Furkan Haber editörleri "Haftanın Karesi"ni belirledi. Ülkemizde ve dünya çok hareketli dakikalarında yaşandığı bu hafta, haftanın karesi olarak seçilen ve önümüzdeki uzun yıllar boyunca iz bırakacak gibi gözüken Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısına vurulan polis kelepçesi fotoğrafı oldu.

Neler yaşandı?

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler üniversite önünde eylem yaptı. Üniversite kampüsü önünde biraraya gelen öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi. Öğrenciler, üniversitelere yapılan rektör atamalarının geri çekilmesi talebinde bulundu. 

Sosyal medyada “kayyum rektör istemiyoruz” yönünde yapılan paylaşımların ardından Boğaziçili öğrenciler üniversitede kararı protesto etti. Polis protestoya müdahale etti, bazı öğrenciler gözaltına alındı.

Eylemlerin sürdüğü esnada üniversitenin Güney Kampüs ana giriş kapısına kelepçe takıldı. Yapılan incelemede kelepçenin üniversite güvenlik görevlilerine ait olduğu belirtilirken Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun 'kendi inisiyatifi' ile kelepçeyi taktığı iddia edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz