Hakkari'de kar 30 cm kalınlığına ulaştı! Yollar kapandı

HAKKARİ'nin kırsal kesimleri ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Yüksekova merkezdeki kar kalınlığı, 30 santimetreyi buldu. Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde 96 köy ile 193 mezranın yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Hakkari'de kar 30 cm kalınlığına ulaştı! Yollar kapandı
15 Oca 2021 10:48:09

Hakkaride kar yolları kapadı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı  dünden itibaren düşüş gösterdi ve kar yağışı etkili olmaya başladı. Yoğun kar yağışıyla özellikle Hakkari Yüksekova ilçesi, bembeyaz bir görüntü aldı. Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışıyla ilçe merkezindeki kar kalınlığı, 30 santimetreye ulaştı. Araçlar ve evler, kar altında kalırken Yüksekova'da 57 köy ve 77 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra, Hakkari kırsalında ise 21 köy ile 47 mezranın yolu ulaşıma kapandı.  

Yüksekova merkezdeki yoğun kar nedeniyle sürücüler ise yollarda zor anlar yaşadı. Karla mücadele ekipleri, sabah saatlerinden itibaren çalışma başlattı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köy ve mezra yollarını, belediye ekipleri ise Yüksekova ilçesindeki cadde ve sokakları kardan temizlemek için çalışma yapıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz