Hamas: İşgal yönetimi gerçekleri örtmek için medyaya yönelik suçlarını sürdürüyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgalci siyonistlerin, gerçeklerin üstünü örtebilmek ve kendisinin asılsız iddialarını dünya kamuoyuna pazarlayabilmek için basın mensuplarına ve medya organlarına yönelik suçlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Hamas: İşgal yönetimi gerçekleri örtmek için medyaya yönelik suçlarını sürdürüyor
03 Mayıs 2020 20:58:27

Hamas tarafından yapılan açıklamada, bu amaçla, işgal yönetiminin Filistin halkına, toprağına ve kutsal değerlerine yönelik olarak işlediği suçları gündeme getirmemeleri ve Filistinlilerin maruz kaldıkları uygulamaları açığa çıkarmamaları için basın mensuplarını korkutmaya çalıştığını belirtti.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada: "Görevlerini yerine getiren, Filistin'de yaşanan gerçekleri, işgal yönetiminin baskıları, saldırgan tutumu, zulmü ve şiddeti karşısında Filistin halkının maruz kaldığı uygulamaları gün yüzüne çıkarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan bütün basın mensuplarına selamlarımızı iletiyoruz" dedi.

Berhum, Dünya Basın Mensupları Birliği'ni ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını İsrail işgal rejiminin Filistin halkına ve Filistinli basın mensuplarına ve basın kurumlarına yönelik uygulamalarına karşı sorumluluklarını acilen yerine getirmeye çağırdı.

Berhum aynı zamanda işgal rejimi sözde liderlerinin basın mensuplarına yönelik cinayet, gözaltı, işkence ve hak ihlali suçlarının uluslararası mahkemelerde sorgulanması çağrısı yaptı.



0 Yorum

Yorum Yaz