Hamas: İsrail Yine Bahane Peşinde

Hamas, İsrail'in Filistin direnişi hakkında Birleşmiş Milletler'e (BM) yaptığı şikayetin, "Gazze Şeridi'nin yeniden imarına engel olmak için üretilen bahanelerden biri" olduğunu belirtti.

Hamas: İsrail Yine Bahane Peşinde
16 Şub 2015 11:09:43

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor'un "Hamas'ın yeni bir askeri çatışma hazırlığı içinde olduğu" şeklindeki iddiasını" İsrail'in işlediği suçları örtbas etmek için kullandığı bahanelerden biri" olarak değerlendirdi.

İsrail'in bu şekilde açıklamalarla Gazze Şeridi'nin yeniden imarını engellemek için "bahaneler" ürettiğini öne süren Ebu Zuhri, "Bu, yanlış bir adım. Uluslararası toplum İsrail'in sahip olduğu nükleer silahlar konusunda gerekli adımları atmalı ve Filistinlilere karşı hemen her gün uyguladığı hak ihlallerin önüne geçmeli" diye konuştu.

Ebu Zuhri ayrıca "İşgale karşı direnişin uluslararası hukuk önünde meşru olduğunu" vurguladı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, Hamas'ın yeni br askeri çatışma hazırlığında olduğunu ileri sürmüş ve kimsenin İsrail'den sadece beklemekle yetinmesini beklememesi gerektiğini ifade etmişti.

Prosor, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Güvenlik Konseyi Şubat Dönem Başkanı Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi'ye gönderdiği mektuplarda "Hamas'ın unsurlarını yeniden silahlandırarak yeni çatışma hazırlığında olduğunu" iddia etmişti



0 Yorum

Yorum Yaz