Hamas liderlerinden Ahmed El-Kurd vefat etti

Filistin davasının önemli isimlerinden olan Hamas lideri Ahmed El-Kurd vefat etti. Ahmed El-Kurd'un cenazesi bugün Gazze'de büyük bir kalabalık tarafından kaldırıldı.

Hamas liderlerinden Ahmed El-Kurd vefat etti
10 Mayıs 2020 17:37:31

Hamas'ın Siyasi Büro üyelerinden ve Filistin davasının önemli şahsiyetlerinden Ahmed El-Kurd dün gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Ahmed El-Kurd'un gündüz uzun süre hayır çalışmasından sonra gece teravih namazı esnasında şiddetli bir kalp krizi ve inme geçirdiği ve hayatını kaybettiği belirtildi.

Siyasi çalışmalarının yanı sıra özellikle insani yardım ve hayır çalışmalarında öne çıkan Ahmed El-Kurd daha önce Sosyal İşler Bakanlığı görevinde bulunmuştu. 2005 yılında Deyru'l-Belah şehrinin belediye başkanlığına seçilmiş ve birkaç yıl bu görevi yürütmüştü. Uzun yıllar insani yardım çalışmalarıyla öne çıkan ve Gazze'deki İslami yardım kuruluşlarının da ileri gelenlerinden olan Cemiyetu's-Salahi'l-İslamiye'nin başkanlığını yürüttü.

Ahmed El-Kurd, ailesinin Askalan'a bağlı köyünden, 1948 işgalinden sonra Gazze'ye göç etmesinden sonra dünyaya gelmişti.

Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Genel İlişkiler Dairesi, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin'deki değişik oluşumlar ve liderler Ahmed El-Kurd'un vefatı münasebetiyle taziyelerde bulunarak ailesine ve Filistin halkına başsağlığı dileklerini ilettiler.

CENAZESİ BÜYÜK BİR KALABALIK TARAFINDAN KALDIRILDI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyelerinden ve Filistin davasının önemli şahsiyetlerinden olan Ahmed El-Kurd'un cenazesi bugün Gazze'de büyük bir kalabalık tarafından kaldırıldı.

Ahmed El-Kurd'un cenaze namazı Gazze'nin Orta Bölge vilayetine bağlı Deyru'l-Belah'ta geniş bir arazi üzerinde kılındı. Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze namazının ardından El-Kurd'un naaşı Deyru'l-B elah Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze namazına Filistin'deki siyasi liderlerden ve hükümet yetkililerinden birçok kişi katıldı. Cenaze töreninde yapılan konuşmalarda El-Kurd'un bütün hayatı boyunca Filistin davasına büyük hizmetlerde bulunmuş önemli bir dava lideri ve hareket önderi olduğu dile getirildi.

Etiketler:   hamas


0 Yorum

Yorum Yaz