Hamas: Siyonist işgal rejimi ile savaşa girmekte tereddüt etmeyeceğiz

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, Hamas’ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden, işgalcilerin artan baskı ve şiddet politikalarına tepki olarak "yanan balonlar" göndermesinin işgalcilere karşı kalkan görevini yerine getirmesi olduğunu belirtti.

Hamas: Siyonist işgal rejimi ile savaşa girmekte tereddüt etmeyeceğiz
21 Ağu 2020 20:24:24

Hamas hareketinin, siyonist işgal rejimine son bir haftadır Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenlemesine misilleme olarak yanan balonlar gönderdiğine dikkat çeken Berhum, “Hamas, Filistin halkını işgal rejimine karşı koruma rolünü sürdürecektir.” ifadelerine yer verdi.

İşgal rejiminin Gazze'ye üçüncü hava saldırısını düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Hamas Sözcüsü Berhum, işgalcilerin Gazze'de Hamas'a ait noktalara hava saldırılarını sürdürmesi ve baskı politikasını artırması halinde “Hamas’ın siyonist işgal rejimine karşı savaşa girmekten kaçınmayacağına” vurgu yaptı.

Yaptığı açıklamada Berhum, “Gılaf Gazze” Yahudi yerleşim birimlerinde 41 noktada yangın çıkmasına neden olan yanan balonları işgalcilerin tarafına gönderen Filistinli direnişçileri selamladı.

Siyonist işgal rejiminin yıldırma, baskı ve şiddet politikalarının Filistin halkının iradesini zedelemeyeceğini belirten Hamas’ın önde gelen isimlerinden Berhum, Filistin halkının, işgal girişimlerine boyun eğmeyeceğini hem insani haklarını geri almak hem de işgal edilen topraklarını özgürleştirmek için mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Siyonist işgal rejimi, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

Bölgenin tek elektrik santrali, gerekli yakıt sağlanamadığı için tam randımanlı çalıştırılamıyor.




0 Yorum

Yorum Yaz