Hamas: Siyonist işgalciler yağmalama suçu işliyor

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, işgal yönetiminin, Filistinli esirlerin ve şehitlerin ailelerine ödenen aylık karşılığında Filistin vergilerinden kesinti yapılmasını kınadı.

Hamas: Siyonist işgalciler yağmalama suçu işliyor
01 Oca 2020 14:12:37

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, toplanan vergileri Filistin yönetiminin tutuklu ve şehit yakınlarına verdiği gerekçesiyle kesmesine tepki gösterdi.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, "İşgal yönetiminin yaptığı bu kesinti Filistin halkının kaderine yönelik saldırı, gelir kaynağını yağmalama, meşru direnişi suçlu gösterme ve halkın direnişini baltalama girişimidir." ifadelerine yer verdi.

Berhum, İsrail'in bu tutumunun Filistin Yönetimi'ni esir ve şehit ailelerinin kararlı duruşlarına destek için çalışmaya daha fazla özendiren ulusal bir etken olması, Filistin halkının evlatlarından olan tüm esirlere, yaralılara ve şehit ailelerine yapılan tahsisatları ödemeye yöneltmesi gerektiğini vurguladı. 

İşgal yönetiminin güvenlik kabinesi olarak isimlendirilen bakanlar kurulu, şehit ve esir ailelerine ve yaralılara ödenen aylıklara karşılık işgalciler tarafından toplanan Filistin vergilerinden 150 milyon şikelin (43 milyon dolar) kesilmesini kararlaştırmıştı. 

Kabine, 17 Şubat'ta da vergilerden Filistin yönetiminin tutuklu ve şehit yakınları için ayırdığı yıllık 500 milyon şekel (yaklaşık 144 milyon dolar) tutarındaki ödeneği kesme kararı almıştı.

Filistin yönetimi ekonomideki kötüye gidiş nedeniyle 4 Ekim'de İsrail'in, kendisi adına topladığı vergileri tutuklu ve şehit yakınları için ayrılan kısmı keserek ödemesini kabul etmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz