Hani Mağdur Yoktu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devam eden soruşturmalarda, 142 bin kişinin işten kovulup, 33 bin kişinin geri işe alınması, soruşturması süren 11.480 kişinin telefonuna iradesi dışında Bylock yüklendiğinin açıklanmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kimse mağdur edebiyatı yapmasın, mağdur falan yok’ sözlerinde yanılgıya düştüğü açıkça görüldü. Erdoğan’ın “mağdur yok” sözlerine rağmen binlerce insanın suçsuz olduğunun ortaya çıkması “hani mağdur yoktu?” sorusunu akıllara getirdi.

Hani Mağdur Yoktu?
11 Oca 2018 10:19:06

KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ekim 2016 tarihli konuşmasında, “Ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Eğer benim yakın arkadaşlarımın içinde de varsa onlara da sesleniyorum: Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın” dedi.

Yine kamudaki FETÖ soruşturmalarında mağduriyetlerin yaşandığının konuşulması üzerine Erdoğan: “Zaman zaman bazı şeyler söyleniyor, 'Efendim mağdurlar var.' Kusura bakmayın mağdur falan yok” dedi.

İlgili Haberler; Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın Erdoğan: Acırsak Acınacak Hale Geliriz

 

ERDOĞAN’IN "MAĞDUR FALAN YOK" SÖZLERİNİN GERÇEK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

 

-Hâlbuki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamada, 23 Temmuz 2016’da Ankara'daki darbe girişimi soruşturmasında, darbeci zannedilen 1200 erin serbest bırakıldığını söylendi.

-Yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Aralık 2017’de, 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock yüklendiğini açıkladı.

İlgili Haber; Ankara Başsavcılığı: 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock yüklendi!

-Bekir Bozdağ da 8 Ocak 2018’de yaptığı açıklamada, iradesi dışında Bylock'a yönlendirilmiş kişiler için KHK çıkarılacağını, 2138 kişinin ByLock dışında bir başka gerekçe yoksa göreve iade edileceğini ifade etti.

Başsavcılıktan ve Bekir Bozdağ’dan yapılan bu açıklamalar, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ‘ByLock kullanan kesin fetöcüdür’ mantığının yanlış olduğu yönündeki açıklamalarını doğrulamış oldu. 

-Ayrıca Erdoğan, 10 Ocak 2018’de Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Adalet Şûrası'nda yaptığı konuşmada, "Mor beyin uygulaması ile örgüt, 11 binin üstünde masum insanı ateşe atmıştır. Bu insanları Bylock'un sitesine istek dışı yönlendirmiştir. Bu oyun da bozuldu. Bu konudaki mağduriyetler giderilecek" dedi.

İlgili Haber; Erdoğan: Bylock mağduriyetleri giderilecek

-Son haberlere göre de isimleri sıkıyönetim listesinde yer alan 18 generalin tahliye edilmesi ile Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, darbeden tutuklananların hepsinin suçlu olmadığı yönündeki açıklamalarında haklılığı bir kez daha ispatlanmış oldu.

İlgili Haber; İsimleri sıkıyönetim listesinde yer alan 18 general tahliye edildi

 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ YİNE HAKLI ÇIKTI

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Bylock Hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Açıklamasından Önce Yaptığı Açıklamalar

10 Kasım 2017: Yargıtay bir karar verdi; “ByLock kimde çıkarsa o fetöcüdür, bu bir delildir.”

Bence bu karar yanlış. Çünkü ByLock kullanmak bir insanı fetöcü yapmaz. Birçok insan var ki birisi tavsiye etmiş “bunu kullanırsan istediklerinle daha rahat konuşabilirsin” demiş olabilir. Belki adamın bu konulardan haberi bile yok. ByLock kullanımının suç sayılması için yan delillerin de olması gerekiyor.

12 Kasım 2017: Bylock Kullanan Kesin Fetöcü Mantığı Yanlış

Yargıtay’ın verdiği karar hatalı. Yargıtay böyle karar verdi hükümetin iyice önünü açtı. ByLock kullanmak kesinlikle o darbeye ortak olduğunu mu gösterir? Onlarla irtibat halinde olduğunu gösterebilir ama bu adamın şundan bundan haberi yok ki. Hatta bazen aldığınız telefonlara dikkat edin, eski telefon alırsanız ByLock yüklü bir telefonsa, haberiniz bile olmaz. ByLock yüklü bir telefon aldıysanız hapı yuttunuz. Yargıtay’ın kararı doğru değil. ByLock kullanmayı kesin delil kabul ediyor. ByLock kullansa bile bu adam ne konuştu? Darbeyi konuştuysa, planlamalar yaptılarsa tamam cezasını ver. Adam ByLock kullansa bile belki, “filan yerde dersimiz var, buyur sen de gel, filan gün geziye katılacağız sen de gel” demiş. Telefonda ne konuşmuş?  Bu adam ne bilir darbeyi?  Normal vatandaş bunlar. Yüz binlerce insanın ByLock kullanmış olmasını kesin bir delil olarak kabul etmek doğru değil.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ankara Başsavcılığının yaptığı ByLock açıklamasından sonra, 29 Aralık Cuma günü ise Mersin’de kendisine sorulan "Son çıkan KHK ile hükümetin 15 Temmuz benzeri olaylarda halka olayı bastırma hakkı tanımasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hükümet böyle bir KHK'yı neden çıkarmış olabilir?" sorusunda önemli noktalara değinerek, “ByLock kullananları hiç bir delil olmadığı halde sırf ByLocktan dolayı kesin FETÖ elemanı olarak görüp bir buçuk yıldır hapiste çürütüyorsunuz. Devletin savcısı diyor ki; 11.480 kişi masum, bu insanların telefonunda ByLock çıktı ama bunların haberi bile yok. Hani mağdur yoktu? Hani mağdur edebiyatı yapıyorlardı?” dedi.

İlgili Haber; Alparslan Kuytul: Hani Mağdur Yoktu?

 

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yaşananlar ile Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin darbeden tutuklananların hepsinin suçlu olmadığı, darbe bahanesiyle mağdur edilenlerin olduğu, haksız yere yüzlerce insanın hapse atıldığı yönündeki açıklamalarında haklı olduğu görüldü.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 12 Kasım Pazar 2017’de kendisine yöneltilen  “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Fetö mağdurlarına acırsak, acınacak hale düşeriz” demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; “Devlette esas şefkattir. Devlet baba gibidir. Ben burada bir şefkat görmüyorum.” diyerek FETÖ suçu ile yapılan tutuklamalara dair önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Hocaefendi’nin açıklamasının bir kısmı şu şekilde;

Cumhurbaşkanı “acırsak acınacak hale geliriz” dedi. Yani ‘tekrar bir darbe yaparlar, mecburuz böyle davranmak zorundayız’ demek istedi. Daha sonra ’mağdur falan yok kimse mağdur edebiyatı yapmasın’ dedi. Çıkan haberlere göre, 142 bin kişi işten kovulmuş, 33 bini geri işe alınmış. Hani mağdur yoktu? Demek ki, 33 bin kişiyi haksız yere işten çıkarmışsınız ve birçok kimse daha şu anda işe alınmamış. Darbeyle vs. alakası olmayan nice masum insan onlardan değil aslında. Benim tanıdıklarım var onlardan değil, bizim arkadaşımız. Onlarla alakası yok. İçeriye attılar sonra bizden olduğunu anlayınca geri çıkardılar. Ama işe iade etmediler. Onlarla alakası yok, şuan hala işsiz. Böyle bir sürü insan var bunlar hala işine döndürülmemişler. 33.000 bin kişi işine tekrardan döndü. Demek ki 33 bin tane masum insanın haksız yere mağdur edildiğini devlet de kabul etti. Peki, bu insanların tazminatı ne olacak? Sen bunları bir yıl yatırdın. Bir sene sonra diyelim ki, kimini hapiste yatırdılar kimini işten çıkardılar, bu insanların bir yıllık mağduriyeti ne olacak? Yani bunun başka yolları bulunmalıydı. Böyle herkes hapse atılmamalıydı. Şuan da 53 bin kadar kişi hapiste. 5-10 bin kişi de çıktı. Toplam içeriye atılanların sayısını tam bilemiyorum ama 60 bin civarında. 5-10 bin tanesi geri çıktı. Hani mağdur yoktu? Hani kimse mağdur edebiyatı yapmamalıydı?  Ne edebiyatı? Adam hakikaten mağdur!

İlgili Haber; Alparslan Kuytul Hocaefendi: Devlette Esas; Şefkattir

 

Etiketler:   mağduriyet


2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    gulsum katlug 01 Kas 2018 11:56:00

    strateji yanlis olunca soylemleride malesef birbirini tutmuyir

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    YUSUF ATMACA 01 Kas 2018 11:43:00

    Somut suçu olan darbeciler hariç hepsi masum. Ahiret inancı ne büyük nimet.


Yorum Yaz