Hatim Programına Baskın!

Polis, Erzurum'da hatim programı maksadı ile bir araya gelen bayanları gerekçe göstermeksizin dağıtarak, programı yarıda kesti.

Hatim Programına Baskın!
06 Oca 2019 15:02:39

Bugün Erzurum'da Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım da davetli olduğu hatim/ dua programı polis ekiplerince dağıtıldı.

Bayanların bir araya gelerek dua ettiği programı basan polisler, bayanları dağıtmak için önce elektrikleri kesti.

Biranda ne olduğuna anlam veremeyen bayanlara daha sonra polisler tarafından "boşaltın, dağılın burada olmanız yasak" denildi.

Ardından bebek ve çocuklu bayanlar hatim programı için geldikleri salondan polis eşliğinde dağıtılarak buz kesen hava şartlarında dışarı çıkartıldı.

Programda konuk olarak bulunan Eğitimci-Yazar Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım, polis müdahalesinin ardından şu şekilde açıklama yaptı;

Erzurum'dayız. Maalesef programımıza polis müdahale etti. Kur'an okuyup dua ederek kısa bir sohbet için bir araya gelmiştik. Tam La ilahe illallah'ın manasını konuşurken ve dua yapacakken 'burayı terk edin, boşaltın' dediler. Aniden elektiriği kestiler ve programa direk müdahale ettiler. Hatta içeri girmek istediler arkadaşlar engelledi. "Bayanların olduğu hatim duasının yapılacağı bir program, giremezsiniz" denildi. Maalesef durmadılar ısrarla girmek istediler. Biz çıkmak zorunda kaldık. Halkımız ve arkadaşlar çok şaşkın durumda. Artık bir araya gelip geçmişlerimizin ruhu için Kur'an da mı okuyamayacağız? Sohbetler, hasbihaller yapamayacak mıyız?
Türkiye'yi bu hale çevirenler utansın!
Bu şekilde zulmedenler utansın! Bu onların ayıbıdır. Güya bu tür faaliyetlere izin verecekleri hatta artırılacağı konuşuluyordu. Türkiye çok daha beter bir duruma getirildi. Çok basit bir programa ve bir araya gelmeye dahi müsaade edilmiyor. Yazıklar olsun! Bu yapılanları halkımızın vicdanına bırakıyorum. Yapanlar utansın. Burada bir sürü insan şu anda programın yapıldığı yerin önünde karın altında bekliyor. "Gitmek istemiyoruz. Program neden bu şekilde kesildi?" diyorlar. Artık insanların nazarında hakikaten küçüldüler. Nefretle karşılanıyorlar. Bunu da kendileri düşünsün. Devleti milleti düşünenler bunu yapmaz. Hepsini kınıyorum! Yazıklar olsun!



0 Yorum

Yorum Yaz