Hatim Programına Yapılan Baskının Detaylarına Ulaşıldı

Bugün Erzurum'da baskın yapılan hatim programında yaşananların detaylarına ulaşıldı. Dua ve hasbihal etmek amacıyla bir araya gelen bayanların programına yapılan polis baskınına dair ayrıntılar ise "pes" dedirtti.

Hatim Programına Yapılan Baskının Detaylarına Ulaşıldı
06 Oca 2019 20:20:44

ÖNCE SALON SAHİBİNİ TEHDİT ETTİLER!

Furkan Haber'e aktarılan bilgilere göre hatim programı esnasında gelen polis, ilk olarak düğün salonu sahibini tehdit etti. Salon idaresine giden polislerin "derhal salonu boşaltmalarını söyle, yoksa salonunu mühürleriz" ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

SONRA "TOPLANMANIZ YASAK" DEDİLER

Ardından programa katılan birkaç bayanla görüşen polis memurları aynı yasakçı dili bu kez bayanlara karşı kullanarak " toplanmanız yasak" diyerek salona girmek istediler.
Bunun üzerine "hatim duamız bitsin o şekilde bitirelim" diyen bayanların teklifini reddettiler. Ayrıca "aranızdan bazılarını gözaltına alırız" şeklinde tehditler savurarak bayanların üzerine yürüyecek kadar ileri gittiler.

"BURAYI BOŞALTIN, SALONUMU MÜHÜRLEYECEKLER"

Polis tarafından salonunun mühürlemesiyle tehdit edilen salon sahibi de bayanlara: salonumu size Allah rızası için verdim ancak polisler mühürleyebilirler, burayı derhal boşaltın" dedi.

PROGRAMI BÖLEN POLİSLER, BAYANLARI ÖNEMSEMEDİ

Salona girmeye çalışan polislere "bayanların üstü müsait değil, biraz izin verin" denmesine rağmen aldırış etmeyen polisler programı aniden basarak, bayan ve çocukları tedirgin etti.

Dua etmek, Kuran okumak için geldikleri programda polisin sert hitabıyla karşılaşan Erzurumlu bayanlar, şaşkına döndü.

-2 DERECE SOĞUKTA "ÇOCUKLU" KADINLARI SOKAĞA ATTILAR

Yaptıkları baskına dair bir gerekçe getiremeyen polisler bayanları dağıtmak için salonun şalterini indirdiler. Karanlık salonda panik olan çocuklar için tepki gelmesi üzerine tekrar elektriği açan polisler, donduran hava şartlarına rağmen çocuklu bayanları sokağa çıkarttı.

Aniden sokağa atılan vatandaşlar, bir müddet sokakta bekledikten sonra evlerine döndüler.

İlgili Haber;

Hatim Programına Baskın!

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Mahmut 01 Ağu 2019 14:08:00

    Polisin vardir bildiği bi suçları vardır ki polis basmiş diyenleri polis basmış geçmiş olsun.


Yorum Yaz