HDP’li Kaya ve Gergerlioğlu hakkında Gara soruşturması

HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında alıkonulan 13 kişinin öldüğü Gara operasyonu paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

HDP’li Kaya ve Gergerlioğlu hakkında Gara soruşturması
14 Şub 2021 20:26:12

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiği TSK’nin Gara operasyonuyla ilgili paylaşımları nedeniyle HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlattı.

Muhalefetten tepki

PKK tarafından kaçırılan 13 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi muhalefet partileri tarafından da tepkiyle karşılandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter’den “PKK terör örgütü tarafından Gara ‘da şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” açıklamasını yaptı.

HDP: İktidar sorumluluk üstlenmekten kaçındı

HDP’den yapılan yazılı açıklamada ise “Ne yazık ki, görevlilerinin yaşam ve özgürlüğü için üzerine düşen diplomatik ve insani sorumlulukları üstlenmekten kaçınan iktidar, maksadı ve hedefi belirsiz bir askeri operasyon ile yaşamlarını riske attığı ve sonunda ailelerine naaşlarını teslim ettiği kayıpların sorumluluğunu, bu süreçte daima ailelerin yanında durmuş olan partimize yükleme çabasına girişmektedir. Bunu hiçbir vicdan kabul etmez.

İktidar, partimizden hesap sorma değil, kayıpların ailelerine ve topluma hesap verme konumundadır. Aynı şekilde PKK de hayatları kendilerine emanet olan tutsakların nasıl can verdiklerine, bu ölümlerdeki kendi sorumluluklarının ne olduğuna ilişkin olarak Türkiye ve dünya kamuoyunu bilgilendirmelidir” ifadelerini kullandı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter’den yaptığı açıklamada “PKK elindeki esir askerlerin yakınları 2,5 sene önce bana başvurmuştu. Sağsalim dönüşleri için yardım istemişlerdi. Bir barış ortamı olsa belki o insanlar hayatta olurdu. Barış, hayat için her şeyi yapardım ama devlet yetkilileri böyle bir şeyi hiç düşünmedi, adım atmadı” demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz