HDP'li Milletvekillerinden Oturma Eylemi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ardından mecliste oturma eylemi gerçekleştirildi.

HDP'li Milletvekillerinden Oturma Eylemi
17 Mar 2021 16:40:31

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürüldü. Kararın okunması sonrası HDP'li vekiller meclis sıralarına vurarak tepkilerini gösterdi.

Kararın okunmasının ardından Genel Kurul’da, HDP sıralarında sesler yükseldi. Sıralara vuran HDP milletvekilleri “darbeci AKP” , “Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz” diye slogan attı.

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ise:

Bu anayasayı çiğneyen bir karar. Bu siyasi bir karar. Bu kararı tanımıyoruz. Ben sadece bir barış paylaşımı yaptım. Bu halkların kardeşliğini kimse engelleyemeyecek.Bir tweet sonunda benim vekilliğimi düşürdüler. Bu kararı ne MHP ne Ak Parti savunamadı! Meclisi terk ettiler! Biz milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız! Baştan sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum.

Milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, genel kurul salonunu terk etmeyeceğini açıklamasının ardından HDP’li vekiller, oturumun sona erdiği salonda kürsü arkasında oturma eylemi başlattılar.

Oturumun kapanmasının ardından Gergerlioğlu ve HDP’li vekiller Genel Kurul'da oturmaya devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz