Herkes için adalet diyen gence gözaltı!

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversitesinde okuyan gençler taraf gözetmeksizin tüm mazlumlar için adalet talebinde bulundukları bir eylem gerçekleştirdi. Bugün o gençlerden birisi gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkarılmasının ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Herkes için adalet diyen gence gözaltı!
28 Eki 2019 13:34:06

Gaziantep Üniversitesinde okuyan A.H isimli genç birkaç arkadaşı ile beraber tüm mazlumlara adalet istedikleri bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde Alparslan Hoca'nın tutukluluğundan, zindanda bulunan bebeklere, KHK ile yargılananlardan, harbiyeli öğrencilere, cumartesi annelerine kadar zulme uğrayan her kesim adına adalet istendi.

Eylemden günler sonra bu sabah A.H’nin kendi evinden sivil ekipler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Ailesinden alınan bilgiye göre 10:30 civarı kapılarını çalan görevliler, gözaltı ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Son olarak karakolda ifadesi alınan gencin adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Furkan gönüllüsü genç, "Devletin kurumlarını aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasından dolayı hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme heyeti, haftanın bir günü imza atmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.



Etiketler:   doğ adalet


0 Yorum

Yorum Yaz