"Herkes İçin Adalet" Diyenlere Nefes Aldırmıyorlar!

"Herkes için adalet" dediği için hakim karşısına çıkan Furkan gönüllüsü gence destek olmak için adliye önüne gelen her bir kişinin ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

"Herkes İçin Adalet" Diyenlere Nefes Aldırmıyorlar!
30 Eki 2019 12:00:55

28 Ekim'de Gaziantep Üniversitesi önünde her kesimden mazluma destek olmak için pankart açan Furkan gönüllüsü gençlerden Ahmet Hangül gözaltına alınarak hakim karşısına çıkmıştı.

"Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" Suçlaması

"Alparslan Hoca neden tutuklu?, Bebekler neden zindanda?" şeklinde soru soran genç, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten yargılanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gence Destek Çıkanlar da İfadeye Çağrıldı

Serbest bırakılan Hangül'ü adliye önünde karşılayan ve destelerini sunan bir grup Furkan gönüllüsü de emniyete çağrıldı.

Hünkal'ın mahkemeye çıkartılmasına adliye önünde tepki amaçlı yapılan röportaj karesindeki her bir kişi de "Halkı kin nefret ve düşmanlığa tahrik ve devlet kurumlarını aşağılamak" iddialarıyla ifadelerine başvuruldu.

Herkes İçin Adalet Çağrısı Büyük Yankı Uyandırdı

Furkan Gönüllüsü gençlerin üniversite önünde yaptıkları etkinlik, sosyal medyada büyük bir takdir toplamış ve kısa sürede benimsenmişti. Ayrıca Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelilere de ilham olmuş ve "herkes için adalet" etkinliği birçok üniversitede gerçekleştirilmişti.

Sadece "neden" sorularının yer aldığı pankartlara gösterilen tahammülsüzlüğün boyutları ise hayret ettirdi.

İfadeye çağrılan bir Furkan gönüllüsü sosyal medyadan şöyle duyurdu;

Zulmün sorgulanmasına tahammül edilememesine gelen tepkilerden bazıları şu şekilde;



0 Yorum

Yorum Yaz