İçişleri Bakanlığı: Musa Orhan TSK'dan ihraç edildi

İçişleri Bakanlığı, kamuoyu baskısı ile gözaltına alınan bir hafta sonra serbest bırakılan, hakkında İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açılan Musa Orhan'ın, TSK'dan ihraç edildiğini duyurdu: Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilmiştir.

İçişleri Bakanlığı: Musa Orhan TSK'dan ihraç edildi
31 Ağu 2020 17:53:30

İçişleri Bakanlığı, kamuoyu baskısı ile gözaltına alınan bir hafta sonra serbest bırakılan hakkında İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açılan Musa Orhan'ın, TSK'dan ihraç edildiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

18 yaşındaki İpek Er'e yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan iki hafta önce kamuoyu baskıyla gözaltına alınmış, aradan sadece bir hafta geçtikten sonra tahliye edilmişti.

Nisan 2002 doğumlu İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan'ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti. Olayın ardından Jandarma Genel Komutanlığı da Orhan'ın açığa alınması kararı vermişti.

Orhan'a yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' davasının ilk duruşması ise önümüzdeki Ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Etiketler:   musa orhan


0 Yorum

Yorum Yaz