• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • İçişleri Bakanlığı sınav günleri uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını açıkladı

İçişleri Bakanlığı sınav günleri uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını açıkladı

İçişleri Bakanlığı LGS ve YKS nedeniyle 20, 27 ve 28 Haziran'da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı sınav günleri uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını açıkladı
18 Haz 2020 18:22:58

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19)salgınının gölgesinde gerçekleşecek ve milyonlarca öğrencinin katılacağı LGS ve YKS nedeniyle, 20, 27 ve 28 Haziran'da 81 ilde belirli saatler arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararlaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, kısıtlamaların 20 Haziran'da 09:00-15:00, 27 Haziran'da 09:30-15:00, 28 Haziran'da 09:30-18:30 saatleri arasında uygulanacağını duyurdu.

Sokağa çıkma kısıtlamasının, sınavların öncesinde ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavların sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla uygulanacağı kaydedildi.

Sınava gireceklerden toplu taşımakullananların bir yakını, özel araçlagelinmesi halinde sürücüyle adayın bir yakını kısıtlama kapsamında olmayacak. Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak.



0 Yorum

Yorum Yaz