İdlib'de iftar vaktinde hava saldırısı: 3 ölü

Suriye'de zalim Esed rejimine ait savaş uçaklarının "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki Marratinnuman ilçesinde iftar vaktinde düzenlediği saldırıda 3 sivil öldü, 15 sivil yaralandı.

İdlib'de iftar vaktinde hava saldırısı: 3 ölü
18 Mayıs 2019 00:26:19

Suriye yerel kaynaklarından alınan bilgiye göre, zalim Beşşar Esed rejimine ait savaş uçakları, İdlib ilinin güneydoğusunda Marratinnuman ilçesi ile Keferruma beldesi ve Keferzince köyüne, güneybatısında da Bıdama beldesi ile Naciyye köyüne hava saldırısı düzenlendi.

3 sivil hayatını kaybetti, 15 sivil yaralandı

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Marratinnuman ilçesinde ilk belirlemelere göre 2, Keferruma beldesinde 1 olmak üzere toplam 3 sivil yaşamını yitirdi, 15 sivil yaralandı.

25 Nisan'dan bu yana en az 148 sivil yaşamını yitirirken, 395'ten fazla sivil yaralandı.

"İdlib Gerginliği Azaltması Bölgesi"ndeki durum

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin kalesi niteliğinde.

Halihazırda iç göç ile nüfusu yaklaşık 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçmişti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geldi.

Esed rejimi ve destekçilerinin, İdlib mutabakatını imzalandığı 17 Eylül 2018 tarihinden bu yana ateşkesi ihlal ederek, düzenlediği saldırılarda 553 bin 444 sivil yerinden edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz