İmamoğlu: Yeni taksi sistemi ile hem yolcular hem taksi esnafı mutlu olacak

İBB'nin yeni taksi projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Taksiye erişim kolaylaşacak. 6 bin yeni taksi ile bekleme süresi kısalacak. İTaksi uygulaması yaygınlaşacak" dedi

İmamoğlu: Yeni taksi sistemi ile hem yolcular hem taksi esnafı mutlu olacak
23 Kas 2020 19:15:18

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye bünyesine alınacak 6 bin taksiye ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, "UKOME'de kabul edilmesini beklediğimiz yeni taksi sistemi ile hem yolcular hem taksi esnafı mutlu olacak" dedi.

İmamoğlu yeni taksi sistemine ilişkin şunları kaydetti:

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran’da katıldığı canlı yayında, kent içi ulaşımın temel unsurlarından taksiler için yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurmuştu. 

İmamoğlu, İstanbul’daki 17 bin taksinin şehre yetmediğini belirtirken İBB’nin “kiralama” modelini getireceklerini ifade etmişti.

İmamoğlu'nun bu projesine, bazı kesimlerin destek verirnesi bazılarının ise karşı olması sonrası yeni bir tartışma başlamıştı.

Taksiciler Odası, söz konusu projeye karşı çıkmış, bazı taksiciler ise "plaka sahipleri kanımızı emiyor" diyerek İmamoğlu'na destek vermişti.

İmamoğlu’nun 5 bin taksi teklifi, 25 Haziran'da UKOME toplantısında gündeme getirilerek görüşülmüştü.

Taksilerin sayısı ile ilgili önerge oy çokluğu ile alt komisyonda tekrar görüşülmesi üzere ileri bir tarihe ertelenmişti.


Etiketler:   taksi


0 Yorum

Yorum Yaz