IMF'den Türkiye açıklaması

Türkiye’nin son yıllarda güçlü bir büyüme kaydettiği ancak aynı zamanda ekonomik dengesizliklerin arttığı belirtildi.

IMF'den Türkiye açıklaması
24 Eyl 2019 12:54:04

Uluslararası Para Fonunun (IMF) Türkiye heyeti, Türkiye ekonomisinde bu yıl daralma beklemediğini açıkladı. IMF tarafından hazırlanan raporda, makro-ekonomik ve yapısal reformların büyümeyi desteklediği, reformların zayıflamasıyla büyümenin dışarıdan sağlanan kredilere bağımlı hale geldiği belirtildi.

Söz konusu raporda, “Lira toparlandı ve cari dengede olağanüstü bir düzelme görüldü. Türkiye, iç ve dış risklere karşı hassas olmaya devam ediyor. Bununla birlikte güçlü, sürdürülebilir, orta vadeli büyüme için görünüm, daha fazla reform yapılmadan zorlu görünüyor.” ifadeleri yer aldı.

 Raporda, yapısal reformların sürdürülebilir büyüme için önemli olduğunun altı çizilerek, mevcut olumlu piyasa duyarlılığının reformları yapmak için iyi bir fırsat sağladığına işaret edildi.

 Bu yıl pozitif büyüme bekleniyor

Türkiye ekonomisinin tekrar büyümeye başladığı ve bunun teşviklerle desteklendiği belirtilen raporda, genişleyici maliye politikasının ve daha fazla olumlu piyasa duyarlılığından dolayı ekonominin yılın ilk yarısında pozitif büyüme kaydettiği vurgulandı.

 Raporda, “IMF heyeti, geçtiğimiz yılın durgunluğundan kaynaklanan olumsuz etkilere rağmen, bu yıl büyümenin pozitif olmasını bekliyor.” açıklamaları yer aldı.

“Enflasyon, tek haneli olabilir”

Türk lirasındaki istikrarın ve olumlu baz etkilerinin enflasyonu aşağıya çektiği, bunun da TCMB'nin "politika faizlerini düşürmesine" olanak sağladığı savunulan raporda, enflasyonun gelecek aylarda tek haneli rakamlara düşebileceği ifade edildi. 



0 Yorum

Yorum Yaz