İnternete Sıkıyönetim Geliyor

İç Güvenlik Paketi'ni, vatandaş lehine maddeleri yasadan çıkarmak için komisyona çeken AK Parti, internete 4 saatte sansür yetkisi veren yasayı TBMM Genel Kurulu’na getirdi.

İnternete Sıkıyönetim Geliyor
17 Mar 2015 14:31:30

Genel Kurul’da görüşülmeye başlanan yasa ile internete büyük sansür getiriliyor. Teklife göre; erişim engelleme kararı 4 saat içinde uygulanacak. Muhalefet partileri, düzenlemeyle, Başbakan ve bakanların kendilerine muhalif eleştirel bir köşe yazısı üzerinden, o yazının yer aldığı internet sitesini kapatacağını söyledi.

Bugün gazetesinin haberine göre, İç Güvenlik Paketi'ni, vatandaş lehine maddeleri yasadan çıkarmak için komisyona çeken AK Parti, internete 4 saatte sansür yetkisi veren torba yasayı TBMM Genel Kurulu’na getirdi. Yasa ile Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) internete sansür yetkisi yeniden veriliyor. Teklife şerh düşen muhalefet partileri, düzenlemeyle Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğü konusunda İran ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin bile gerisine düşeceğini belirtti.


 
 
 



0 Yorum

Yorum Yaz