İntifadan sonra tutuklamalarda %300 artış var

İşgalci İsrail'in Filistinli Müslümanlar üzerindeki baskıcı politikaları gittikçe ağırlaşıyor. İşgalci İsrail'in yaptığı idari tutuklamalar yüzünden her dört Filistinliden biri mutlaka hapse giriyor.

İntifadan sonra tutuklamalarda %300 artış var
07 Ara 2016 07:50:52

Filistinli esirler hakkında araştırmalar yapan hukuk araştırmacısı Emine Et-Tavil, Kudüs intifadasının başlamasından sonra idarî tutuklamaların oranında %300 artış olduğunu dile getirdi. Tavil, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada hâlen işgal zindanlarında 700 idarî tutuklunun bulunduğuna, bunun da geçmiş yıllara oranla %300'lük bir artış olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Hukuk araştırmacısı Emine Et-Tavil, siyonist işgal rejiminin son dönemde özellikle idarî hapis cezalarını artırmak suretiyle Filistin direnişini yıldırmaya çalıştığına dikkat çekti. Tavil, işgalcinin bu yöntemi Filistinlilere yönelik muamelelerinin ilk ve son aracı gibi değerlendirmeye çalıştığını vurguladı.

Hukuk araştırmacısı Tavil, İsrail'in idari hapis uygulamasına maruz kalanlar arasında kadınların ve çocukların da önemli bir yekûn oluşturduklarına dikkat çekti.

İşgal rejiminin yargı sisteminde sadece Filistinlilere yönelik olarak uygulanan, herhangi bir şikâyette bulunma, dava dosyası açma gereği duyulmadan bir kişinin hapse atılmasına idarî hapis adı veriliyor. İşgal devleti yasalarına göre bir savcı bir Filistinliyi isterse hakkında hiçbir şikâyette bulunmadan altı ay süreyle hapse atabiliyor ve bu hapis cezasını yine herhangi bir dava dosyası açmaya gerek görmeden on kez tekrar edebiliyor. Çok sayıda Filistinli idarî hapis uygulamasıyla zindanda tutulduğu için bugün Filistin topraklarında yaşayan her dört Filistinliden biri mutlaka hapse girmiştir. 

Etiketler:   Kudüs İntifadası


0 Yorum

Yorum Yaz