İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi

İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi
24 Şub 2020 12:13:43

İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA Kum şehrinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğunu bildirdi.

İran devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, Kovid-19 vakalarına ilişkin Meclis'e bir rapor sundu.

Nemeki'nin sunduğu raporda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 47'ye çıktığı belirtildi.

İran hükümeti, salgınının yayılmasını önlemek amacıyla birçok eyalette eğitime ara verdi, sanatsal faaliyetleri erteledi, türbeleri ve müzeleri ziyarete kapattı.

Ülke genelinde müzeler ziyarete kapatıldı, sınavlar ertelendi

Merkezi, Hemedan, Zencan, Elburz, Kürdistan, Mazenderan, Gülistan, Kazvin, Gilan, Erdebil, Tahran, Kirman, Kum, Simnan, Doğu Azerbaycan, Loristan ve Batı Azerbaycan gibi eyaletlerde okullar ve üniversiteler tatil edildi. Eyaletlerin bazılarında eğitime 2 gün ara verilirken, bazılarında da okullar hafta sonuna kadar kapalı olacak.

Başkent Tahran’da dışarı çıkanlar, Kovid-19'dan korunmak için maske ve eldiven kullanmaya başladı.

Bahreyn'de İran'dan dönen bir kişide koronavirüs tespit edildi

Öte yandan Bahreyn Sağlık Bakanlığı, İran'dan dönen bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğünü ve bunun ülkede tespit edilen ilk vaka olduğunu açıkladı.

Etiketler:   koronavirüs


0 Yorum

Yorum Yaz