İran'da Yaşanan Uçak Kazasında Yeni Gelişme

İran'da 'yanlışlıkla' vurulan Ukrayna yolcu uçağı ile ilgili bazı kişiler gözaltına alındı. Tahran'da basın toplantısı düzenleyen İran Yargı Erki Sözcüsü İsmaili, soruşturmanın üzerinden 72 saat geçtiğini belirterek kara kutunun da Fransa'ya gönderildiği söyledi.

İran'da Yaşanan Uçak Kazasında Yeni Gelişme
14 Oca 2020 12:11:29

İran Adalet Bakanlığı, 176 kişinin öldüğü ve daha sonra 'yanlışlıkla' vurulduğu ortaya çıkan Ukrayna yolcu uçağı ile ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, uçağın kara kutusunun Fransa'ya gönderildiğini belirtti. 

72 SAAT SONRA İLK GÖZALTILAR

İsmaili, uçağın düşürülmesiyle ilgili soruşturmanın başlamasının üzerinden 72 saat geçtiğine işaret ederek, bu kapsamda bazı kişilerin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. 

İsmaili ayrıca İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi'nin gösterilere katılması ve fotoğraf çekmesinin 'hiçbir şekilde kabul edilemez' olduğunu ifade etti.

İsmaili, uluslararası hukukta bu tür şahısların 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini ve halkın İngiliz Büyükelçinin sınır dışı edilmesini beklediğini savundu. 

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının 'hassas askeri bir noktanın' üzerinden geçerken 'insani hata' sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirmişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, 4 Afganistan, 3 Almanya ve 3 İngiltere vatandaşı bulunduğunu açıklamıştı. 



0 Yorum

Yorum Yaz