İran'dan ABD'ye uyarı: Askeri yığınak kazalara neden olabilir

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin Basra Körfezi'ne askeri yığınak yapmasının kazalara neden olabileceğini vurgulayarak uyarılarda bulundu.

İran'dan ABD'ye uyarı: Askeri yığınak kazalara neden olabilir
21 Mayıs 2019 22:50:25

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD ile gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin İran'dan gelen tehditleri gerekçe göstererek, Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını artırmasına ilişkin Zarif, "Bu kadar fazla miktarda askeri gücün küçük bir alanda bulundurulması kendiliğinden kazalara neden olabilir" ifadelerini kullandı.

KAZALAR YAŞANABİLİR

ABD yönetiminde bu tür "kazaların" yaşanmasını isteyen kişiler olduğuna dikkati çeken Zarif, "Kaza yaşanmaması için azami ihtiyat gerekli. ABD çok tehlikeli bir oyun oynuyor" dedi.

MÜZAKERE VE TAHDİT AYNI ANDA OLMAZ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesini nükleer anlaşmadan çekmesinden sonra İran ile yeni bir anlaşma için müzakereye hazır olduğunu açıklamasını değerlendiren Zarif, "Sözlerinden dönen kişilerle konuşmaya istekli değiliz. Hiçbir İranlıyı tehdit ederek bir yere varamazsın. Müzakerenin yolu saygıdan geçer, tehditlerden değil" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz