İşgal güçleri El-Ludd'de Ebu Zeyd ailesinin iki evini yıktı

Siyonist işgal güçleri bugün (14 Haziran Pazar) sabah, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El-Ludd (Lod) şehrinde Ebu Zeyd ailesine ait iki evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

İşgal güçleri El-Ludd'de Ebu Zeyd ailesinin iki evini yıktı
14 Haz 2020 16:53:04

1948 Bölgesi Arapları adlı haber sitesinin yayınladığı haberlere göre görgü tanıkları işgal güçlerinin birçok polis aracıyla birlikte yıkılması hedeflenen evlerin bulunduğu mahalleyi kuşatmaya aldıklarını sonra yıkılacak evleri kuşatmaya aldıklarını ve kimsenin bu evlere yaklaşmasına müsaade etmediklerini ardından da birçok iş aracıyla evleri yıktıklarını dile getirdiler. Yıkım işleminde evlerden birinin özellikle hedef alındığı ancak bu sırada ikinci evin de bazı bölümlerinin yıkıldığı belirtildi. 

Görgü tanıkları bu yıkımın söz konusu ailenin evlerini hedef alan ilk yıkım işlemi olmadığına dikkat çektiler. 

Siyonist işgal yönetimi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlilere ev inşası veya var olan evlerini yenilemeleri, yahut genişletmeleri için ruhsat vermiyor. Onların herhangi bir şekilde inşaat yapmaları durumunda da derhal "ruhsatsız inşaat yaptıkları" gerekçesiyle saldırıda bulunuyor ve yıkım gerçekleştiriyor. İşgal rejiminin bu politikasının amacı ise 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve böylece bölgeyi tamamen yahudileştirmek. Bu da siyonist işgal rejiminin ırkçı politikalarının bir yansıması. 




0 Yorum

Yorum Yaz