İşgal Polisi, Filistinli Savunmasız Genci Sırtından Vurdu!

Siyonist İsrail Hükümeti, bir polis memurunun, geçen yıl işgal altındaki Batı Şeria yakınlarında bulunan kontrol noktasından geri çevrilen silahsız bir Filistinliyi sırtından vurarak yaralamasıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve polis memuruyla ilgili kararın yakında açıklanacağını duyurdu. Bir İsrail televizyonu olay anının sızdırılan görüntüsünü yayımladı.

İşgal Polisi, Filistinli Savunmasız Genci Sırtından Vurdu!
04 Kas 2019 14:51:03

Channel 13 adlı yerel kanalın yayımladığı polislere ait cep telefonuyla çekilmiş videoda kadın polis memuru, kimliği belli olmayan Filistinliyi kontrol noktasından geri döndürüyor.


Filistinli adam ellerini havaya kaldırarak geri dönüp yürürken, polis memurları Arapça olarak "Git" diye arkasından bağırıyor. 20 saniye kadar sonra sırtından vurulan adam bağırarak yere yığılıyor.


Channel 13, ucunda sünger olan bir mermiyle vurulduğu belirtilen Filistinlinin yarasının ağır olmadığını aktardı.


İşgal polisi bu mermileri protestocuları dağıtmak için kullanıyor. Mermilerin kafaya isabet etmesi durumunda ise ölümcül olabileceği belirtiliyor.


BBC'nin İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinden aktardığına göre İsrail Adalet Bakanlığı, davayla ilgili olarak dört duruşma yapıldığını duyurdu. Bakanlık, polis memuruyla ilgili kararın ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi vermedi.


İsrail Haaretz Gazetesine göre Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargıç Elad Persky, polis memurunun Filistinli adamı "muhtemelen bir çeşit eğlence için" vurduğunu söyledi.


Haaretz, olayın aynı kontrol noktasındaki polis memurlarının bir Filistinliyi sebepsiz yere dövmesiyle ilgili başka bir soruşturma sırasında tesadüfen ortaya çıktığını bildirmişti.

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz