İşgal rejimi zindanlarında Filistinli 41 kadın esir bulunuyor

Filistinli esirlerin gayri insani koşullarda tutulduğu işgalci İsrail rejimi zindanlarında Filistinli 41 kadın esir bulunduğu bildirildi.

İşgal rejimi zindanlarında Filistinli 41 kadın esir bulunuyor
27 Ara 2019 11:42:18

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre işgal güçleri Damon Cezaevi’nde Filistinli 41 kadın esiri oldukça kötü ve gayri insani koşullarda tutmaya devam ediyor.

İşgal güçleri 19 yaşındaki Kudüslü kadın esir Menar Mecdi Abdülmecid Şuveyki’yi 4 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tuttuktan sonra Çarşamba günü serbest bıraktı.

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Damon Cezaevi’nde tutulan onlarca esirin 16 yıla ulaşan çeşitli cezalardan mahkûm olduğunu, 6 esirin de gözaltında tutulduğunu ve henüz mahkûmiyet cezası almadığını bildirdi.

Esirler Heyeti, dört kadın esirin idari hapis cezasıyla cezaevinde tutulduğunu kaydederek, söz konusu kadın esirlerin Şuruk El-Beden, Alâ El-Beşir, Büşra Et-Tavil ve Şezâ Hasan olduğunu açıkladı.

Damon Cezaevi’nde tutulan kadın esirler arasında yaşı 18’den küçük bir genç kızın da olduğunu belirten Esirler Heyeti, El-Halil’den Efnan Musa Ebu İsnine’nin 17 yaşında olduğuna dikkat çekti.

Esirler Heyeti, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli kadın esirlerden 17’sinin çocuk sahibi olduğunu, şehit Eşref Nealive’nin annesi Vefa Nealive gibi birkaç torun sahibi kadın esirlerin de bulunduğunu kaydetti.

İşgal zindanlarında tutulan kadın esirlerden bazılarının sağlık sorunları olduğuna işaret eden Esirler Heyeti, cezaevleri idaresinin hasta esirlere gereken ilgiyi göstermediğini söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz