İşgal Yönetimi, Filistinlilere Nefes Aldırmıyor

İşgalci İsrail askerleri, bugün (20 Nisan Pazartesi) sabah saatlerinde, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’daki bazı bölgelere düzenlediği baskınlarda altı Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal Yönetimi, Filistinlilere Nefes Aldırmıyor
20 Nis 2020 13:37:31

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre İşgalci İsrail askerleri, bugün (20 Nisan Pazartesi) sabah saatlerinde, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’daki bazı bölgelere düzenlediği baskınlarda altı Filistinliyi gözaltına aldı.

Siyonist işgal güçleri, Kudüs'ün doğusundaki El-İseviyye beldesi sakinlerinden olan daha önce serbest bırakılan eski esir Emir Mahmud ve Doğu Kudüs'ün Ra’s el-Amud Mahallesinden Muhammed Ahmed Ebu Nab isimli iki genci, evlerine düzenledikleri baskında tutukladı.

İşgal kuvvetleri aynı zamanda, Beytüllahim’in güneydoğusunda bulunan bir kasabaya yaptığı baskında, ailesinin evini aradıktan sonra Musa Muhammed el-Amur (22) adındaki genç bir Filistinliyi de tutukladı.

2020 yılının başından beri, çocuklar ve kadınlar da dâhil olmak üzere bin 300 Filistinli vatandaşın işgal kuvvetleri tarafından tutuklandığı tahmin ediliyor.


Siyonist İsrail güçleri Filistinli bir genci yaraladı

Siyonist İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerem kenti yakınlarında askeri kontrol noktasında bir Filistinliye ateş açarak yaraladığı bildirildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilerde, Batı Şeria'daki Yeşil Hat üzerinde yer alan ve utanç duvarı olarak da nitelendirilen Ayrım Duvarı yakınlarında çıkan çatışmalar sırasında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 19 yaşındaki Filistinli bir gencin yaralandığı belirtildi.

İşgal güçleri tarafından yaralanan Filistinli gencin tedavi için olay yerine en yakın hastaneye nakledildiği öğrenildi.

Koronavirus tehlikesi nedeniyle OHAL ilan edilmesine rağmen işgal rejimi, Batı Şeria ve Kudüs'te alıkoymalara ve köylere saldırılara hız kesmeden devam ediyor.


El-Halil’de Yahudi yerleşimcilerden ırkçı saldırı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'nın El Halil kentinin kuzeyinde, Emir ailesinden bazı Filistinlilere ırkçı saldırıda bulunarak çiftliklerinde çalışmalarına engel oldu.

Saldırıya uğrayan çiftçiler, “Bu topraklar özel mülkiyete sahiptir ve Osmanlı döneminden kalma tapularımız var.” İfadelerini kullandı.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra 1948’de işgal edilmiş olan topraklardaki Filistin köy ve şehirlerinde de benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasadışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasadışı kabul ediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz