İşgalci Çin Hapishanelerinde Neler Oluyor?

İşkencesi ile ünlenen Çin, hapishanelerinde Doğu Türkistanlı Müslümanlara ne tür zulümler uygulanıyor?

İşgalci Çin Hapishanelerinde Neler Oluyor?
02 Nis 2016 14:32:27

İşkencesi ile ün salmış Çin zindanlarında bulunan 300 bini aşkın Doğu Türkistanlı Müslümanın nelere maruz kaldığının daha iyi anlaşılması için bazı noktalara değinmek isteriz. Ekeseriyeti dini faaliyetlerde bulunma suçlamalası ile tutuklanan Doğu Türkistanlı müslümanlar hakkında ilk olarak bilinmesi gereken , çoğunluğunun tutukluluk süresinin birkaç sene değilde , 20 seneyi aşkın veya müebbet olduğudur , hapishaneden çıktığın gün kendi ailesinin dahi tanımakta zorluk çektiği gerçeğidir .

İşgalci Çin’in tek kişilik hücrelerde tuttuğu , ve hapishaneden çıkana dek hiç bir yakını ile görüşmesine izin vermediği Doğu Türkistanlı mahkumlar bir ömrü bu koşullarda geçirmek zorunda kalıyor .Hayalini dahi kuramıyacağmız ve yazmaya haya ettiğimiz ağır işkencelerin uygulandığı Çin zindanlarında , birçok Doğu Türkistanlı Müslüman can veriyor .

Ağır işkenceler etmeklede yetinmeyen İşgalci Çin tutukladığı Doğu Türkistan’lı birçok müslümanı ekonomik çıkarı için kullanıp organlarını çıkararak , kendi vatandaşlarına satıyor .

Tüm bunlarlada yetinmeyen Çin , nadirende olsa serbest bıraktığı Doğu Türkistan’lı müslümanlara Aids gibi bulaşıcı ve ölümcül hastalıkları aşılayarak, Doğu Türkistan’lı müslümanların arasında ölümcül hastalıkları yaymak içinde uğraş veriyor.



0 Yorum

Yorum Yaz