İşgalci İsrail Filistinlilerin Arazilerine El Koyuyor

İşgal yönetiminin Batı Yaka’nın kuzeyindeki Tubas vilayetinde Filistinlilere ait 36 dönüm tarım arazisine el koyduğu ifade edildi.

İşgalci İsrail Filistinlilerin Arazilerine El Koyuyor
04 Kas 2019 12:39:47

Tubas vilayetindeki El-Ağvar dosyası sorumlusu Mutez Bişarat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin söz konusu araziye el koyarak Tubas vilayeti toprakları üzerinde kurulu Maskiyot Yahudi Yerleşkesi’ni genişletmeyi hedeflediğini söyledi.

Filistinli ailelere yeni konut inşa etmeleri veya mevcut konutlarını genişletmeleri için inşaat izni vermeyen ve mevcut evlerini ve işyerlerini de ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkan işgal yönetimi, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olmasına rağmen Filistinlilere ait arazileri gasp etmeyi ve Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürüyor.

İşgal yönetimi, geçtiğimiz Perşembe günü de Batı Yaka’nın kuzeyinde ve güneyinde yüzlerce dönüm araziye el konulacağını duyurmuştu.

Bu arada, harita ve Yahudi yerleşimi uzmanı Abdulhadi Henteş, Eriha kentinin güneyinden El-Halil’in güneyindeki Ez-Zahiriyye beldesine kadar uzanan bölgede 250 bin dönüm araziye el konulması yönünde 1996 yılında yayınlanan eski bir askeri karar olduğunu açıkladı.

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz