İşgalciler Filistinlilere ateş açtı: En az 370 yaralı

İşgalci İsrail Batı Şeria'da polisler, yasa dışı yerleşim birimlerine karşı protesto düzenleyen Filistinlilere ateş açtı. En az 370 kişi yaralandı.

İşgalciler Filistinlilere ateş açtı: En az 370 yaralı
10 Tem 2021 11:22:53

İşgalci İsrail Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine karşı protesto düzenleyen Filistinlilere gerçek ve plastik mermiyle ateş açtı. Filistin Kızılayı, 31'i gerçek mermiyle olmak üzere en az 370 kişinin yaralandığını aktardı. 

Açıklamada ayrıca plastik mermiyle yaralananlar arasında Filistin Kızılayı'nda gönüllü olarak görev yapan bir sağlık çalışanının da bulunduğu belirtildi. İşgalci İsrail polisinin saldırılarında çok sayıda göstericinin de atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

BM: İSRAİL YERLEŞİMLERİ SAVAŞ SUÇU

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşimlerinin savaş suçu olduğunu söyledi. Cenevre Sözleşmesi kapsamında, işgalci gücün kendi sivil vatandaşlarını işgal ettiği bölgeye taşıyamayacağını aktaran Lynk, yasa dışı yerleşimlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü uyarınca savaş suçu olarak tanımlanması gerektiğini belirtti.

BM yetkilisine göre Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da, 680 binden fazla İsrailli yerleşimcinin yaşadığı yaklaşık 300 yerleşim birimi bulunuyor.



0 Yorum

Yorum Yaz