IŞİD Mısır Piramitlerine Saldıracak

Nereden geldiği bilinmeyen ve bu kadar kısa zamanda böyle bir güce nasıl ulaştığı sır olan ve İslam'la bağdaşmayan eylemleriyle İslam'a zarar veren IŞİD bir skandala daha imza atıyor. Mısırlı IŞİD destekçileri, Mısır’ın tarihi mirasını "Allah’a karşı gelme anlamına geldiği" için hedef alacaklarını belirtti.

IŞİD Mısır Piramitlerine Saldıracak
11 Tem 2015 12:47:15

IŞİD, Sina saldırısının ardından Kahire, Gize’yi hedef gösterdi. Örgütün hedefleri içinde artık Büyük Sfenks ve Piramitler de var. AP muhabiri Jamie Seidel’in Adelaidenow sitesinde yer alan makalesinden derlediği habere göre Mısır'ın en değerli tarihi mirası olan piramitler IŞİD tehditi aldında.

İşte IŞİD'in Mısır'daki varlığının gerçek sebebi:

Mısır Halife’nin himayesine girdiğinde, artık piramitler, Sfenks ve puta tapma olmayacak, sadece Hak kalacak!”

Bunlar İngiliz vatandaşı Müslüman aktivist Anjem Choudary’nin BBC sunucusu Dan Cruikshank’a söylediği sözlerdi. Bu açıklamadan birkaç gün sonra IŞİD sözlerini hayata geçirmeye başladı. Bu hedef, Irak ve Suriye’nin ardından IŞİD'in medeniyetin beşiğini yağmalama eylemlerinin son halkası olacak gibi görünüyor.

Mısır olası bir beklenmedik saldırıya karşı Sina Yarımadası’nda savaş uçaklarını ve birliklerini harekete geçirdi.

PİRAMİTLER TEHLİKEDE

IŞİD mesajını verdi: Yerle bir edilmeli!
  İmam El-Kandari, Al-Watan Daily’ye verdiği demeçte, “Mısır’ın tarihi mirasının çoğunun kültüre ait olduğu kabul edilemez, bu dine sığmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Kandari'nin daha önceki açıklaması ise şöyleydi:

“Hz.Muhammed’in müridi olan ilk Müslümanların Mısır’a girerken firavunların anıtlarını yıkmamış olmaları bugün bunu yapmamamız gerektiği anlamına gelmiyor.”

IŞİD lideri Bağdadi de sıkça tarihi anıtların imha edilmesinin dini bir vazife olduğunu belirtmişti. Mısırlı IŞİD destekçileri de Mısır’ın tarihi mirasının Allah’a karşı gelme anlamına geldiğini düşünüyor.


0 Yorum

Yorum Yaz