İşitme Engelliler İçin İşaret Diliyle Hutbe

Bartın’da cuma namazında okunan hutbe, işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

İşitme Engelliler İçin İşaret Diliyle Hutbe
15 Mar 2015 11:55:34

İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  arasında yapılan protokol kapsamında uygulamaya konulan projeyle Merkez Şadırvan Camisi’nde bir tercüman, imamla minbere çıkarak işitme engellilere hutbeyi aktardı. 
 
Hutbeyi, camideki yaklaşık 10 işitme engelli vatandaş da izledi.
 
İl Müftüsü Mahmut Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve yaptıkları protokolle kentte ilk defa uygulanacak bir projeye başlattıklarını söyledi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Anayasanın verdiği görev gereği insanları dini anlamda bilgilendirmek ve hizmet sunmakla yükümlü olduğunu ve insanların tamamına hizmet götürmek gibi bir sorumluluklarının da bulunduğunu dile getiren Gündüz, "İşitme engellilere hizmet verebilmek için cuma günü ilk defa olmak üzere Bartın Şadırvan Camii’nde işitme engelli kardeşlerimize hutbeyi işaret diliyle anlatıyoruz. Dolayısıyla aramızda yaşayan bizim bir parçamız olan işitme engelli kardeşlerimize de bu anlamda hayırlı bir hizmet yapmak istedik. Bu çalışma zaman içerisinde genişleyerek devam edecektir" diye konuştu.
 
Engelliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyerek, işitme engelli vatandaşların hutbede ne söylendiğini anlamalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz